Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Zakrslý králík na balkoně v 7°C

Dobrý den, chtěla bych vás požádat o radu. Včera jsme si všimli, že soused má na protějším balkoně volně puštěného zakrslého králíčka. V téhle zimě (včera 7°C dnes 9°C) tam strávil i noc a nikdo si ho nevšímá. Vypadá to, že sousedi ani nejsou doma. Jsou takové teploty pro králíčka vůbec snesitelné a nemáme to řešit nebo to už hraničí s týráním zvířat? Děkuji za názor.

Předmět Autor Datum
snesitelné jsou, pokud tam má králík boudičku plnou slámy nebo sena, kam se může schovat, otázkou je…
hathor 17.04.2012 13:56
hathor
Dobrý den,můžu se vás zeptat když si chci pořídit zakrslého králíka na balkon byl by v kleci udělala… poslední
Dobrý den 12.09.2015 14:03
Dobrý den
jak už psala Hathor- záleží na konkrétních okolnostech. Pokud tam má ten králík vše, co potřebuje, t…
Aurifer 17.04.2012 15:04
Aurifer

snesitelné jsou, pokud tam má králík boudičku plnou slámy nebo sena, kam se může schovat, otázkou je, co s ním udělá to běhání po tom betonovém ledovém balkoně, jinak my máme morčata venku už měsíc, ale nejsou u země, ale na stole, mají domečky a na noc je přikrývám ještě dekou, taky asi záleží na druhu, my máme US TEDDY,kterým naopak studenější odchov prospívá. Pokud jen tak běhá po tom studeném balkoně a nemá tam žádný možný úkryt tak nejspíš nastydne. opravdu hodně záleží také na tom, na co je zvyklý, zda tam má co žrát a pít, i když bez vody nějaký ten den vydrží.Taky nevím, jak zabezpečený balkon mají, protože taky krom jiného hrozí to, že se králík protáhne a spadne dolů. Osobní názor - smutné, ale myslím, že případným řešením stejně nic nevyřešíte.....ale můžete to zkusit!

Dobrý den,můžu se vás zeptat když si chci pořídit zakrslého králíka na balkon byl by v kleci udělala bych mu nějaký domeček a do něj seno a ještě bych ho přikrývala dekou myslíte že by tam vydržel i přes zimu. :( :)

jak už psala Hathor- záleží na konkrétních okolnostech. Pokud tam má ten králík vše, co potřebuje, tak to není potřeba vůbec řešit. 7°C, pokud je zvyklý je to poslední, co by mu vadilo...králící a morčata v pohodě snáší i -20°C mrazy, pokud jsou uvyklí, mají sucho, závětří a dostatek potravy. Ona dokonce ani ta studená podlaha tak nevadí, pokud je to králík, který je zvyklý být venku. Přecejen tahle terestrická zvířata ze subtropů a mírného pásu jsou celkem uzpůsobená na to, že země může být studená.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru