Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Thrasops jacksonii

Občas je někdo doveze, ale chovají se celkem málo. V Německu vím o pár lidech, co je odchovali, ale je jich jako šafránu...choděj celkem dost zdevastovaní, hůř držej a ještě hůř žerou, navíc málokdy jsou v 1 importu zvířata jednoho druhu, obou pohlaví a ještě v přežitíschopném stavu. Většinou to bývá směska několika druhů a je problém je potom dopárovat. Teď naposled je společně s několika boomama dovez Michael nějak loni na podzim, ale zase to byly různé druhy vesměs po 1 kuse. všechna zvířata myslím že zkončila v Německu.

Co se týče chovu, tak ten je prakticky stejný jako u boomů- velké polosuché terárko s dostatkem větví a úkrytů. Pro začátek je dobré ho zastínit a poskytnout dostatek úkrytů, protože si rádi rozbíjejí už tak po importu rozbité nosy o sklo, kdykoliv se něco pohne v okolí terárka. Jsou to plašani, ale na manipulaci nejsou kousaví...celkem naštěstí, páč to jsou nukleární hovada s velkou hubou, velkýma zubama a asi nezanedbatelnou toxicitou.

Co se týče mé osobní zkušenosti, tak měli jsme něco přez rok "páreček" z importu, který jsem po nějaké době celkem úspěšně rozfungovala a rozkrmila. Ale žrali jen holoubky diamantové a mláďata hrdliček. Hlodavce nebo jiné ptáky ani ťuk. Po nějaké době přestali jančit, když se přišlo k terárku, ale jak se otevřelo, tak mizeli v úkrytu. Fógli se museli vypustit do terárka a pak nejlíp odejít někam pryč na hodně dlouho. Večer pak, když fógli začali usínat je hadi sežrali. No a po cca půl roce jsme zjistili, že 1,0 je jacksoňák a 0,1 je nějaký jiný druh, který jsme ani nerozklíčovali :-D. Takže po nějaké době neúspěšné snahy na dopárování jsme je "pustili dál", páč dva sice nádherní, ale nukleární plonkáči žeroucí výhradně holuby, to je prostě výhra :-/

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny