Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Piškot samec 3 roky mekky krunyr

Dobrý den, to tedy netuším, kde se píše, že by zdravá želva měla být schovaná v krunýři a ležet???? Zdravá želva by měla žrát, hýbat se, lézt si, vyhřívat se.....co se převracení týče - pokud se želva otočí někde, kde nemá šanci se otočit zpátky - nedokáže to téměř žádná. Naše želvy se také sami neotočí,je to tak, že někdy se jim to podaří a jindy ne, některé se to nepodaří nikdy. Velký problém bych viděla ve třetí věci - nevím, co si představit pod měkkým krunýřem, ale maličká želvička by naopak měla krunýř "pružný" tedy dostatečně provlhčený mít a to klidně do druhého až třetího věku, i když v tom třetím roce už to není znatelné. Zimovali jste želvu? V jakých podmínkách?
Vy jste od malička nedávali vůbec žádný vápník? Skořápky? Potom určitě trpí jeho velkým nedostatkem. Možná by i pomohla alespoň fotka, jak krunýř vypadá nyní. Má možnost přes noc zalézt do vlhčeného substrátu?
Jinak ještě se vrátím k tomu "zalézání" - vezmu jednu z našich želv a neví kam až by do krunýře zalezla a vezmu druhou a té trčí nohy, hlava....nikdy jsem v tom nehledala žádný problém. Ještě mně spíš napadá, zda želva nemá nějaké pohybové problémy, leze? Měkký krunýř a ještě omezený pohyb - známka toho, že něco není v pořádku. Tady by možná stálo za to vzít želváka k veterináři - specialistovi na plazy, protože pokud by to byla např.avitaminóza- nic dobrého ho nečeká. Naopak by měkký krunýř mohl značit také předávkování vitamínu D.
Krásně popsané tvrdosti krunýře: http://www.euzelva.cz/clanky/tvrdost-krunyre-zelvy .html pokud pročtete pozorně jsou tam i rady co dělat s měkkým krunýřem u dospělých želv....

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny