Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Piškot samec 3 roky mekky krunyr

dobrý den mám želvu už 3 roky. všude se píše že zdravá želva by měla ležet a být schovaná v krunýři ale moje želva už od te doby co sem si ji privezla lezi porad venku. za 2 se ma umet otocit kdyz ji polozime na zada a to mu od mala take nejde. a za 3 by se zdrava želva podle knížek měla když ji zveneme schovat do krunýře ale to on taky vůbec nedělá a je furt mimo krunýř.. az do tedka krasne rostla mel tvrdy krunyř,je krmen pampeliskami a ruznymi travami,ale v zime je krmen čínským zelím,tedkon po zime ma ale hrozne mekky krunyř pritom to nikdy nemel a ja nevim cim to je ......doufam ze mi nekdo dokaze poradit predem dekuji

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
dostával? V jakém složení v jaké míře? Měl by ho dostávat stále!!! Co teploty? Nejde o koupání, jde…
hathor 30.04.2012 12:30
hathor
Nemyslím, že by musela být správně chovaná želva ještě dodatečně dotovaná vápníkem. U želv je žádouc…
ctvercova1 30.04.2012 21:04
ctvercova1
Přesně tak, navíc vyměknutí není z ničeho nic, není to ze dne na den, u staršího zvířete má rozhodně…
Epanterias 30.04.2012 21:11
Epanterias
tak krmné podmínky teda nemá špatné tak nemáte o čem mluvit když o tom nic nevíte!!!!
želvák 30.04.2012 22:09
želvák
Nemá zmysel sa tu nejako "vstekat" , mohli by ste sem prosím dať komplet všetko o chove, tj. veľkosť…
Juro27 30.04.2012 22:28
Juro27
No já se sem tam celkem vzteknu, protože je toho o želvách na netu celkem dost a dají se dohledat kv…
ctvercova1 30.04.2012 22:46
ctvercova1
Ak to bola reakcia na mňa, asi som to napísal dosť blbo, ale mojím príspevkom som narážal na zadavat…
Juro27 30.04.2012 22:57
Juro27
Jo táák, tak to se omlouvám ;-) Nicméně ta ostatní doporučení platí. Tazatel tam najde téměř vše a t…
ctvercova1 30.04.2012 23:16
ctvercova1
To je úplne v pohode... ;-) poslední
Juro27 01.05.2012 14:16
Juro27

dostával? V jakém složení v jaké míře? Měl by ho dostávat stále!!! Co teploty? Nejde o koupání, jde o to, že by měl v noci spát ve vlhku CELOU NOC!!! ne ve vodě. Ve vlhkém substrátu. V čem ho máte? Jaký používáte substrát? Takže pokud je v teráriu tak na noc rosit! Substrát by neměl podléhat plesnivění.
Pokud mu krunýř změkl takto najednou určitě je na tom zdravotně špatně - viz odkaz, který jsem doporučovala. neodkládejte tedy návštěvu veterináře- specialisty.

Nemyslím, že by musela být správně chovaná želva ještě dodatečně dotovaná vápníkem. U želv je žádoucí co nejpomalejší růst, který musí být docílen vhodnou teplotou chovu (noční pokles) a hibernací či aestivací ve vhodnou dobu. Pokud se toto dodrží a želva je krmena vhodnou potravou (pampelišky, jitrocel,..), tak k žádnému deficitu vápníku nedojde. Samozřejmostí musí být kvalitní UVB. Většina chovatelů to řeší jednoduše chovem ve venkovním výběhu a tak to má být. Celoroční chov v terárku při pokojových teplotách je podle mě trápení a pak to tak dopadá. Želva nemá dostatečný zdroj UVB a neúměrně rychle roste. V lepším případě to dopadne špatně rostlým krunýřem, v horším jeho měknutím.. Nemáte možnost té želvě udělat výběh?

Nemá zmysel sa tu nejako "vstekat" , mohli by ste sem prosím dať komplet všetko o chove, tj. veľkosť nádrže/výbehu, používané UV, vlhkosť, teplota, možnosť/nemožnosť sa zahrabať do vlhkých hoblín alebo iného vlhkého materiálu, zloženie potravy, podávanie/nepodávanie Ca, prípadne ako často, podávanie/nepodávanie nejakých ďalších vitamínov...

No já se sem tam celkem vzteknu, protože je toho o želvách na netu celkem dost a dají se dohledat kvalitní informace. Byť existuje i množství mylných zdrojů, tak jsou i pro laika dobře rozlišitelné od těch správných na základě logických argumentů. Z toho důvodu tady nejspíš nikdo nebude vkládat ucelený návod k chovu. To by byl fakt dlouhý příspěvek. Dobrý zdroj je www.zelvy.wbs.cz Po večerech si člověk pročte obsáhlou diskusi a je celkem v obraze. Ostatní už je na každém chovateli. Podle mého názoru je chov želvy v terárku celkem složitá záležitost. Člověk to nepozná hned, protože želvička papá, vyhřívá se.. Jenže ona ve skutečnosti potřebuje poměrně "drsné" prostředí a ne hýčkání při vysokých teplotách a neustálé aktivitě.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru