Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem 1)Chameleon nemocný? 2)cvrčci vlhko

Mám mimčo chamika (6cm) a tak před 2 dny přestal papkat( teda z misky určitě nejí a ze země jsem ho nepřistihla) a pořád má žízeň, takže pije hodně a přes den docela i spí. A nikde jsem nenašla pořádnou odpověď, co mu může být. Má již týden zavříté očko (bere kapky - antibiotika), takže sním vykukne jen občas. Tak možná proto ta žízeň. Ale nechápu, proč nepapká a většinu dne jen spí. Do té doby byl čilý. Dnes, když jsem ho probudila,tak šel hned na větvičku a frčel zamnou ven a pak spal na listě u otevřených dvířek terárka. Jinak UVB mám Sylvania 8, vitamíny i minerály podávám každý den, terárko mám přímo od chovatele, takže to je bezproblémové:). A ještě se chci zeptat, cvrčky mám ve "cvrčkové přepravce" a i když jim tam vyměním plata, vyberu zbytky salátu atd. takže to tam mají jako nové, tak tam mají na druhý den strašnou vlhkost a i kapky tečou po stěnách, nevíte co stím? Moc děkuji

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Vždyť tam nic takového nemám, jen samé větvičky, bromélku na vlhkost, jelikož jsme na bytě a moc jí…
pawlinka 03.05.2012 11:21
pawlinka
...tak nejdřív cvrčkové...málo větraná krabice,pár dírek nestačí,pořiď něco vyššího a vršek nech odk…
babal 03.05.2012 12:41
babal
Ta cvrččí krabička je na fotce vidět.Je to ta miniatura vedle téra. Toto je zbytečná diskuse,doporuč…
Host 123 03.05.2012 22:59
Host 123
Nic proti, ale ta krabička vedle téra je krabička ve které vždy cvrčky zamíchám s vitamíny. Fotku bo…
pawlinka 04.05.2012 11:16
pawlinka
a to chceš říct, že se ti v téhle samle, pokud je nahoře otevřená, rosej stěny? V tom případě ji tol…
Aurifer 04.05.2012 12:20
Aurifer
No, právě, že je mám ve sklepě(na paneláku) v tom boxu a mám to úplně zarosené, ve sklepě se netopí… nový
pawlinka 04.05.2012 12:31
pawlinka
tak máte asi ten sklep hodně vlhkej a jediný řešení je dát ty cvrky jinam, pokud je ta bedna otevřen… nový
Aurifer 04.05.2012 12:37
Aurifer
Jejda, co se všichni vztekáte? Já už to větrání dávno řeším. Já jsem ráda za každou radu, jen nemůžu…
pawlinka 04.05.2012 11:26
pawlinka
Větráčky do PC nedávat, ty tam udělají právě ten nežádoucí průvan. Větrání tady zhodnotil každý jako…
JoU81 04.05.2012 11:54
JoU81
No, však právě, že by tam udělali ten průvan, tak nechápu, jak to někdo může vůbec napsat:/. Právě s…
pawlinka 04.05.2012 12:15
pawlinka
Větrání u dvířek? No prostě nad nebo pod lištou bude široká pás. Já bych doporučil zaříznout dvířka… nový
JoU81 04.05.2012 12:26
JoU81
Žiletkou? To fakt jde? Aby se mě nerozpadlo celé terárko :) takže buď zvětším větrání dole (od lišty… nový
pawlinka 04.05.2012 12:40
pawlinka
Žiletkou? To fakt jde? jasně, že to fakt jde. pokud to je lepené silikonem, tak to půjde v místech… nový
Aurifer 04.05.2012 12:51
Aurifer
To bylo řečeno obrazně:). Jen když budu dezinfikovat savem to nabarvené pozadí, nesleze ta barva? Kd… poslední
pawlinka 04.05.2012 20:17
pawlinka

Vždyť tam nic takového nemám, jen samé větvičky, bromélku na vlhkost, jelikož jsme na bytě a moc jí tam teda není, a 2 umělý svěšený kytky a na zemi dřevěné oštěpky:). Čím to teď dezinfikovat? Asi savem, že. A zředěným? A nevíte, jak to tak dlouho trvá, než to vyvětrá? Nerada, abych si pořídila nového a umřel mě na savo. Bo kdyby umřel a neviděla bych to, tak by to bylo rozhodně snažší, než když se to stalo přímo na mé ruce:(. Ale tak jestli měl zánět v jednom očičku a nějak divně začal boulet i to druhé a třít si ho o větev, tak prý to bývají většinou játra. A ještě, mě se nějak zapařuje box s cvrčkama, tak nebudou nějací díky tomu vadní? Já bych radči koupila nové.

...tak nejdřív cvrčkové...málo větraná krabice,pár dírek nestačí,pořiď něco vyššího a vršek nech odkrytý...a teďkom k chamíkovi,kup si většího a to,že měl 6 cenťáků ve dvou měsících(jestli jsem to dobře pochytil)tak se mi to zdá málo...terárko je hodně až zbytečně velký a nepřehledný,pro takovýho prcka...všecko vyndej,větve a štěpky vyhoď,uměláky vyper ve vodě s dezinfekcí a terárko vymej taky...nech ho vyvětrat a pak znova horkou čistou vodou vymej,ty kytky samo taky,mimo bromélky to je jasný...nejsem odbornej veterinář,ale jak začnou chameleoni mžourat očima,tak pak většinou odejdou,z hlediska smrti...nevím jesli je to játrama,ale je to prostě v čudu.

a to chceš říct, že se ti v téhle samle, pokud je nahoře otevřená, rosej stěny? V tom případě ji tolik nezalejvej, nebo ji neměj umístěnou ve skleníku ;-). Já v ní mam cvrčky taky, vždycky tak 3-5 litrů cvrčků na jednu bednu a nic se mi nikde nepaří. Na dně maj suchej kukuřičnej šrot, nebo krmivo pro krůťata, proložky od vajec a denně jim dávám čerstvou zeleninu nebo třeba pampelišky. To je celé a nikde se mi nic nepaří.

No, právě, že je mám ve sklepě(na paneláku) v tom boxu a mám to úplně zarosené, ve sklepě se netopí nic, vyměním tam vše a za dva dny znova. Proložky od vajec tam mají taky a denně dávám zeleninu, všechno měním a mají to tam jak v sauně. Ale půjdou ven, už mám objednané nové, radči. A do boxu přidělám dírky:)

Jejda, co se všichni vztekáte? Já už to větrání dávno řeším. Já jsem ráda za každou radu, jen nemůžu za to, že 100 lidí a 100 názorů. Jeden řekne, že to větrání je nedostačující, druhý že je v pohodě, že má stejné a chová v něm už jak dlouho, třetí že nebude problém, když se dá větrání ke dveřím a nb stačí mít pootevříté 1cm dvířka, čtvrtý že ke dveřím ne, že dozadu, jiný zas že dozadu ne, tak to je potom těžko. A dokonce někdo, že stačí větráčky od PC, tak to si teda neumím představit.

Větráčky do PC nedávat, ty tam udělají právě ten nežádoucí průvan. Větrání tady zhodnotil každý jako nedostatečné. Že vám výrobce teraria řekl že stačí, je jasné, když jde o jeho byznys. Široký pruh z přední strany a druhý široký pruh na horní straně - osvědčená klasika. Široký myslím třeba 10cm, ne 3cm. Pokud terárko nebude o otevřeného okna, průvan se tam tvořit nebude.

Větrání u dvířek? No prostě nad nebo pod lištou bude široká pás. Já bych doporučil zaříznout dvířka na výšku třeba o těch 8cm, šoupací lištu těch skel dát výš a prostor vyplnit nějakou mřížkou. Dvířka zavírejte ať vám hmyzáci nevyskáčou.

Například takhle jsem to vyřešil já, teraristická lama, a já i chamík jsme spokojeni.

[http://img96.imageshack.us/img96/183/wp000113o.th. jpg]

Žiletkou? To fakt jde? Aby se mě nerozpadlo celé terárko :) takže buď zvětším větrání dole (od lišty až úpě dolů) a nb rozšířím nahoře a nb oboje? Jde mi o to, kde je lepší ho rozšířít. Stačí říct a hned jak dojdu z práce, tak jdu na to:).

Žiletkou? To fakt jde?

jasně, že to fakt jde. pokud to je lepené silikonem, tak to půjde v místech slepení řezat žiletkou nebo skalpelem. řeže se ten silikonový spoj, ne sklo samože ;-). Sklo se pak řeže řezákem na sklo, pokud to nezvládneš sama, nech si to udělat od někoho, kdo to umí nebo v nejbližším sklenářství.

Aby se mě nerozpadlo celé terárko

tak snad to terárko nedrží pohromadě jen strop, ne? U normálních terárek většinou drží u sebe ještě minimálně 3 stěny a dno, takže by se to rozpadnout nemělo.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru