Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Vajíčka se po snůšce splaskla

Zdravím, mám takový "asi" menší problém. Guttka mi snesla 6 krasných velkých vajec, ale ještě jsem čekal jestli nějaké nepřibyde. Asi po 2 hodinách se nic nedělo, tak jsem vajíčka odebral a uložil do inkubátoru, ale už byla mírně splasklá, ještě se mi to nestalo, nevíte čím to může být ? Přidávám foto, na kterém jsou vejce ještě v pořádku.
[12076-fotografie1882-jpg]

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
No tak teda asi 3 vajíčka chytly plíseň. Budu to muset do té lékarny zajít koupit. Chtěl bych se zep…
Nesta 10.06.2012 18:46
Nesta
poslyš, zdaleka ne všechno, co je proti plísni na nohách se dá použít i na vejce ;-):-D. Masti atd v…
Aurifer 11.06.2012 19:39
Aurifer
Nejsem si jistý, ale mohlo by to být způsobeno větší vlhkostí ve vzduchu, protože dřívější problém b… poslední
Nesta 12.06.2012 14:01
Nesta

No tak teda asi 3 vajíčka chytly plíseň. Budu to muset do té lékarny zajít koupit.
Chtěl bych se zeptat, jestli nejde použit něco jiného ? Nedávno jsem měl zanět v prstu a dostal jsem betadine a nějakou višnovku, nevíte či bych to na to mohl plácnout ? Nebo myslím, že mám doma nějakou mast proti plisním na nohách...

poslyš, zdaleka ne všechno, co je proti plísni na nohách se dá použít i na vejce ;-):-D. Masti atd v žádném případě- ona řada věcí z humánnky se dá použít i ve veterině, ale má to svá specifika. Na vejce jedině zásyp a ten Devilan je osvědčenej...akorát je otázka, proč ta vejce tu plíseň chytla. Ono pokud se ta vejce nakazila třeba ze špatného substrátu, byl na nich nějaký defekt nebo poškozená skořápka, zůstala tam nalepená nějaká šušeň, co začla plesnivět atd, tak pomůže ten Devilan. Ale pokud ta vejce chytla plíseň proto, že z nějakého důvodu kolabují- odumírají zárodky, vejce byla neoplozená atd, tak tam nepomůže ani vůle boží..

Nejsem si jistý, ale mohlo by to být způsobeno větší vlhkostí ve vzduchu, protože dřívější problém byl, že se mi vejce splaskla tak jsem zvětšil vlhkost no a u prvního vejce se naskytl problém, byla to opravdu malinká skvrna na špičce. Ze spoda jsou vejce krásná, bílá bez náznaku škůdců nebo plísně. Jenom jedno vejce z 6 je celé bílé, zbytek trošku nažloutlý, jedno je viditelně zasaženo asi do 1/3 a jedno mírně na špičce, pravidelně plíseň seškrabávám, jinou možnost jsem neměl a zatím se vejce drží. O tom jsem taky četl na ifauně, někdo měl stejný problém jako já, postupoval stejně až do vylíhnutí, psal 100% líhnivost a bez známek poškození. Dneska kolem 15:00 provedu zásyp. Teplota 27-28 stupnu a vlhkost neměřím, akorát když zmáčknu vermikulit, nespadne ani jedna kapka, ale dělají se hrutky.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru