Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemVyřešeno Terarium - moc prosim o radu

Dobrý den,
delame terarium z Dubového lamina o velikostech 100x55x65 pro krajtu královskou - chci se zeptat jakou žárovkou bych zde mela svitit aby byla dosazena potrebna teplota - ve vlaknech ostatnich dotazu se bavite o ruznych materialech, nemohl by prosim odhadnout nekdo kdo s tim ma zkusenost? Kvulispinaci zasuvce ji potrebuji svitit 9-12 hodin, je to prechodne, jelikoz je to lamino bude asi stacit zarovka 20W... ?
a jeste jeden hloupy dotaz.. :-) co pouzivate na dno teraria pod substrat(jelikoz je drevene, rychle by se asi znicilo? ) videla jsem nekde spodek drevenneho teraria normalne vykachlickovany nebo jakysi plast.. muzete mi rposim poradit co pouzivate? :-) Moc dekuji za odpoved a omlouvam se za dotazy, jichz mate urcite milion :-)

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Osobně používám rašelinu s pískem 1:1,ale mám tera ze skla.Do terária z lamina bych dal bukové štěpk… poslední
eunectes 16.05.2012 23:08
eunectes

Osobně používám rašelinu s pískem 1:1,ale mám tera ze skla.Do terária z lamina bych dal bukové štěpky a jako vlhký úkryt bedýnku s otvorem naplněnou rašeliníkem.Nádoba s vodou je samozřejmostí.No,ale i tak bych spáry terária upravil ,aby se případně při rozlití vody nerozlezlo terárium.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru