Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemVyřešeno Terarium - moc prosim o radu

Dobrý den,
delame terarium z Dubového lamina o velikostech 100x55x65 pro krajtu královskou - chci se zeptat jakou žárovkou bych zde mela svitit aby byla dosazena potrebna teplota - ve vlaknech ostatnich dotazu se bavite o ruznych materialech, nemohl by prosim odhadnout nekdo kdo s tim ma zkusenost? Kvulispinaci zasuvce ji potrebuji svitit 9-12 hodin, je to prechodne, jelikoz je to lamino bude asi stacit zarovka 20W... ?
a jeste jeden hloupy dotaz.. :-) co pouzivate na dno teraria pod substrat(jelikoz je drevene, rychle by se asi znicilo? ) videla jsem nekde spodek drevenneho teraria normalne vykachlickovany nebo jakysi plast.. muzete mi rposim poradit co pouzivate? :-) Moc dekuji za odpoved a omlouvam se za dotazy, jichz mate urcite milion :-)

Předmět Autor Datum
Záleží kolik máte stupnů v místnosti ale odhaduji že tak 40W nebo 60W pod substrát já dávám lino tak…
Leoric-jinde 15.05.2012 16:36
Leoric-jinde
Nemam osobni zkusenost,ale myslim si,ze by tam sla i silnejsi folie .. co se treba pouziva do jezire…
Zdoter 15.05.2012 16:55
Zdoter
Osobně používám rašelinu s pískem 1:1,ale mám tera ze skla.Do terária z lamina bych dal bukové štěpk… poslední
eunectes 16.05.2012 23:08
eunectes

Záleží kolik máte stupnů v místnosti ale odhaduji že tak 40W nebo 60W
pod substrát já dávám lino takjak jsem vkládal do tohoto vlákna http://tera.poradna.net/q/view/220897-stravba-tera ria-pro-kobercovku já to natukám vždy malíma čalounickýma hřebíčkama a spáry zadělám silikonem, jako substrát často používám bukové štěpky, dá se použít i rašelina ale hlavně ně lignocel, můžete použít u ruzné směsi třeba i s pískem.

PS: omlouvám se za chyby píšu z mobilu.

Osobně používám rašelinu s pískem 1:1,ale mám tera ze skla.Do terária z lamina bych dal bukové štěpky a jako vlhký úkryt bedýnku s otvorem naplněnou rašeliníkem.Nádoba s vodou je samozřejmostí.No,ale i tak bych spáry terária upravil ,aby se případně při rozlití vody nerozlezlo terárium.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru