Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Příšerně línej hrozňa

Už když jsem si Hrozňu pořizaval věděl jsem že nikdy nevyvine takovou aktivitu jako moje Kaliforňanka v létě, ale že to bude až tak moc to jsem nečekal. Vidím ho hnout tak 1x ročně když se jde napít, zdá se jako by nepil, protože terárko mám pořád u čumáku. Další pohyb při krmení a tím to hasne. Dobrovolný pohyb nikdy nenastal. Už to zašlo tak daleko že si ani nesvlíká kožíšek. Prostě se zakalí odkalí, uplyne další týden a nic. Čeká až mu kožich spadne a max seškrábne zbytek. Je všude rozškubanej a jen čeká, "svlečka" je pak na desítky kusů (vlhkost dostatečná!), opět opak Korálovky. Dlouho toužím po Tmavce, ale jestli to bude něco takovyho tak na to kašlu. Zajímalo by mě jestli někdo další má takovyho postíženyho línyho mrzáka, nebo jsem sám??

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
to má být ten tvůj terminátor, cos o něm psal tady? Jinak pokud ten had má takovéhle problémy se sv… nový
Aurifer 17.05.2012 22:00
Aurifer
Terminátor to je, ale jen při tom jedinym nutnym pohybu co vykoná- krmení. Z úkrytu NIKDY nevyleze,… nový
Boss_1 18.05.2012 14:06
Boss_1
Tak oni hroznýši nejsou žádní extra akčňáci, jako většina podobných predátorů se hýbou jen pokud mus… nový
Aurifer 18.05.2012 14:57
Aurifer
V podmínkách je jedna menší chyba, že podklad je písek kterej žádnou vlhkost nechytne, ale v období… nový
Boss_1 18.05.2012 16:44
Boss_1
,,Odborník bez pochyb jsem, teď asi spíš na potkany, uznej 11 narozených a úmrtnost 0% je víc než sl… nový
V8HEMI 18.05.2012 17:06
V8HEMI
Ano, taky si říkám, že tady je spousta chovatelských superhvězd! Například u nás se teď skvěle daří… nový
Y Draig Goch 18.05.2012 17:11
Y Draig Goch
No žejo :-D. hele, aspoň víme, s jakým odporníkem tady vedeme řeč :-D nový
Aurifer 18.05.2012 17:21
Aurifer
Hoď sem hlavně fotku toho terárka, napiš jakou tam má teplotu a vysvětli ten důvod, proč ho máš na p… nový
Aurifer 18.05.2012 17:19
Aurifer
Tak když jsme u toho muj BRATR v 8letech odchoval za rok od několika potkanů asi 200mladých :-D tak… poslední
dominik577 18.05.2012 17:46
dominik577

Terminátor to je, ale jen při tom jedinym nutnym pohybu co vykoná- krmení. Z úkrytu NIKDY nevyleze, je to taková žijící zdechlina. Jestli má zdrav. problém nezjistím. Veterinář?? checht, ten ví tak velky ...
Možná ctí pravidlo "co můžeš udělat dnes, odlož na zítřek" a to si řekne každej den. (Ten had, ne veterinář):-)
Krmení je jen tak 1x za 3 až 4 týdny, žádny překrmování

Tak oni hroznýši nejsou žádní extra akčňáci, jako většina podobných predátorů se hýbou jen pokud musej- když mají hlad nebo na ně leze mrousek a jinak se nehýbou, proč by to dělali...ale zdravý had se v pořádku svléká. A když se špatně svléká, tak to prostě musí mít nějakou příčinu. Buď ve špatných podmínkách, nebo had není zdravý. Ale rozhodně to není nějakou leností.

Jestli má zdrav. problém nezjistím.

Šmarjá, to snad vidíš, ne?! Před 3/4 rokem si tu hraješ na hroznýho odborníka, a teď nepoznáš, jestli ten had je nebo neni OK.. Hoď sem fotku hada a ubikace, + popiš podmínky. A taky zkontroluj, jestli ten had nemá roztoče.

V podmínkách je jedna menší chyba, že podklad je písek kterej žádnou vlhkost nechytne, ale v období svleku rosím a to i na hada. Bydlení na písku má svůj důvod kterej nemohu prozradit. Dlouho se chystám udělat mu novy terárko a hodit lignocel. Ovšem výroba není jen obyč. zbouchání desek a navíc trošku větší terko do bytu 1+1, to chce hodně zapřemýšlet a to jsem s hadama jediný obyvatel. Odborník bez pochyb jsem, teď asi spíš na potkany, uznej 11 narozených a úmrtnost 0% je víc než slušny. No potkani tam jsou pro hady. Jestli jdou roztoči vidět prostým okem, nikdy jsem neviděl. Večer se had svlíkl a hrůza. Desítky kusů a zase šel pod sprchu abych mu zbytky svlečky co se na něm pořád držely odstranil sám.
Jestli se zadaří přihazuju aktuální foto s detailem jenoho poškozenyho místa na kožíšku ktery vzniklo když odmítl opustit úkryt při volné "procházce" po bytě a nutnosti méně šetrného vytažení. Had by se radši nechal rozškubnout, než aby opustil úkryt.
Rozl. fotek jen 1024x768, jestli si dobře vzpomínám byl tady problém s vkládáním fotek ve vyším rozl. Ale nevím co z nich vyčteš.

,,Odborník bez pochyb jsem, teď asi spíš na potkany, uznej 11 narozených a úmrtnost 0% je víc než slušny.´´

:-D:-D O tomhle nemůže být nejmenších pochyb!!! :-D Já měl tento měsíc 53 narozených potkáňat a taky 100% ůspěšnost, v tom případě už jsem veliká hvězda!!! 8-):-D

Hoď sem hlavně fotku toho terárka, napiš jakou tam má teplotu a vysvětli ten důvod, proč ho máš na písku...podle mně ten had má prostě dlouhodobě špatné podmínky. Jako podklad stačej noviny nebo hobliny a dát dost velkou mísu na vodu, aby se do ní had celý vešel. A pokud se mu celých těch 6 let nebo jak dlouhos tvrdil že ho máš chystáš udělat adekvátní terárko, no tak to teda potěš koště a zasloužil bys za to nakopat víš kam do (_!_) :-( Jinak nechat hada šmajdat po bytě a pak ho odněkud páčit, až ho poraníš, to taky není zrovna košer. ten had by měl zůstat ve vyhovujícím terárku a né být pouštěnej po bytě, aby si někde ublížil, nebo abys mu ublížil ty, až ho budeš od někud páčit- proč myslíš, že nejde vyndat z úkrytu? -protože se mu odtamtud nechce:!: Co se týče lignocelu, tak na ten se vykašli.

Odborník bez pochyb jsem, teď asi spíš na potkany, uznej 11 narozených a úmrtnost 0% je víc než slušny.

Si děláš hýždě? Nevim co je na tom slušnýho, 11 mladých vůbec o ničem nesvědčí. Ani na to, aby člověku potkanice odchovala 18-20 mladých nemusí být odborník, stačí když má samice klid a je dobře živená. 11 mláďat odchová každá, pokud má aspoň trochu podmínky, jaké potkani potřebujou..a že potkani toho zas tolik nepotřebujou. Stačí dostatek žrádla a vody, čistá podestýlka a aby jich v bedně nebylo moc. A budou se množit jak nepřispůsobiví spoluobčané. A pokud je samice s odchovem sama, tak odchová i těch 20 mladých uplně klidně.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru