Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem ochočení Leguána zeleného

Viděl jsem na internetu, jak je lidi mají volně po bytě - když uvidíte na internetu, jak nějaký blbeček skáče z Nuseláku, půjdete skočit taky?
Leguán je zvíře z tropů a potřebuje specifické podmínky. Obzvlášť leguán zelený. Dá se z terárka vypustit na chvíli a kontrolovaně, ale nemůže žít mimo něj. Těžko máte v bytě vzdušnou vlhkost 70% a víc, těžko máte dost světla, aby se cítil pohodlně, stejně by několik hodin denně musel trávit pod UV světlem (nebo byste musel pravidelně podávat AD3)... volně po bytě ať si trajdají leguáni na jihu USA nebo ve své domovině. Nemluvě o tom, že leguán se na záchod chodit nenaučí (pravda, preferují určitá místa, dá se to vychytat) a uklízet louže jak blázen... rovněž leguán nepovažuje předměty denní potřeby za hodna zájmu a jde klidně "přes mrtvoly"... jak říkám, vycházky ano, ale pod dozorem, nebo přizpůsobit místnost - omyvatelná podlaha, minimum nábytku, nic kam by se mohl zapasovat... náš Lemrouch je flegmatik od přírody, ale teď taky začal trochu divočet a stavět se, naštěstí jen stavět. Rafnul mě jen jednou, omylem (moje blbost, nabízet hroznové víno na dlani) a maličko, ale stálo to za to. Škrábanců mám ovšem nespočet, z toho dvě větší jizvy, když nebyl čas to hned desinfikovat a zanítilo se to... necháváme mu celkem často otevřené dveře terárka, ale ven se nijak nehrne - počítám, že ve srovnání s osvětlením terárka mu pokoj přijde značně tmavý, takže nedůvěryhodný.
Jak říkám, zkuste to pomalu, v klidu, v ruce něco, co má rád (náš by se utloukl po hroznovém víně a listí mochyně), třeba se naučí vás noblesně ignorovat...

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny