Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Uzovka Cervena - mnohonasobne parenie, co na nakladenie vajicok a dlsie otazky ...

Zdravim,

Pred 2 rokmi sme kupili 4 uzovky, kde by mali byt 3 samice (snow, amelano, anery) a jeden samec (klasika) do teraria rozmerov 120x50x50cm (nemienim diskutovat o tom ci je to malo alebo vela pre 4 uzovky). Kedze som este nechcel (sa mi zdaju este male, najmensia ma 85cm a najdlhsia 110cm) aby sa parili tak som (prezentovaneho) samca oddelil od samic cca pre 2 mesiacmi - ma malu ubykaci. Co sa ale stalo. Pred cca 2 tyzdnami som videl parenie. Hned mi bolo jasne ze predavajuci sa kopol (a poriadne ]:( ). Tak som prilozil toho odobraneho samca ... hned sa sparil s tou istou samickou. A do tretice vcera vecer sa sparil aj treti samec s jedinou samicou. Takze mam zopar otazok:
1. Je problem ze sa z jednou samickou sparili hned traja samci?
2. Samozrejme najmensia t.j. 85cm dlha je samica (amelano). Je problem ze samica ma len 85cm? Cital som ze by mala mat minimalne 100cm.
3. Co mam polozit do terarka aby som o vajicka neprisiel? Aky substrat (raselinik alebo nieco ine)?. Mam zobrat samcov prec aby nezozrali vajicka?
4. Kedy asi mozem ocakavat vajicka?
5. Aky inkubator odporucate (suchy / vlhky)? Aka teplota (ja si myslim ze medzi 27-28C)? Inak si inkubator postavim sam.
6. Co bude vysledkom tohoto vsetkeko? Myslim parenia. Aky farebna forma? Prvy sa paril Anyry, potom klasik a napokon snow (v priebhu 2 tyzdnov).

Privitam kazdu dobru radu ako najlepsie vyinkubovat (postarat sa o) mlade a pod.

Ako som pisal na zaciatku, nemal som este tento rok na plane mlade ale prirode nejak neviem rozkazat, tak z toho dovodu je to takto na rychlo a nestudujem net / knihy a pod. , ale ziadam o rychlu radu.

Dakujem a prajem pekny den.

Marian

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
http://www.robimaus.cz/cs/edice-abeceda-teraristy/ 122-uovka-ervena-robimaus-9788090335714.html
naden 23.05.2012 16:52
naden
Knizku si zakupit mozem ale zazraky od nej neocakavam ... M.
MrMarian 24.05.2012 20:13
MrMarian
Po-ra-dna - to je od slova poradit. A nie na.rat ti vsetky veci (a pritom uplne blbosti ktore su vsa…
danio007 24.05.2012 20:32
danio007
Ano ... poradna je od slova poradit ... a ty si radil alebo prudil??? Ak nevies poradit alebo nechce…
MrMarian 25.05.2012 10:58
MrMarian
Víš ono je to těžké. Vejce nebudou za týden a když to přeženu, tak za pár hodin se dá získat odpověď… poslední
Epanterias 25.05.2012 22:46
Epanterias

Ano ... poradna je od slova poradit ... a ty si radil alebo prudil??? Ak nevies poradit alebo nechces tak nepis blbosti (lebo toto neni prudilovnik) a budem si to musiet vyriesit sam... potom zase straca zmysel tato poradna ...

Takze kto nechce poradit nech nepise... lebo toto je poradna ...

Prajem pekny den,

M.

PS: ak si s takymito prispevkami ziskal titul RADCE no s panom bohom ... okamzite mi mozete zrusit registraciu - toto nestoji ani tu registraciu!!!

Víš ono je to těžké. Vejce nebudou za týden a když to přeženu, tak za pár hodin se dá získat odpověď na veškeré Tvé otázky. Poradna je sice od rad, ale nefunguje chvíli, je tu už roky a na spoustu otázek lze najít odpovědi bez toho, abych se ptal znova dokola na to samé. Navíc to, nač se ptáš, jsou základní informace, jež obsahuje sebeprimitivnější článek o guttkách - páření, kladení, přibližné počty vajec, stejně jako inkubační doba a doporučené inkubační teploty a jež by měl dotyčný bez potíží nalistovat ve své knihovně, případně si je pamatovat. To není o přírodě, ale o zájmu o svá zvířata, protože člověk míní, život mění. Bez potíží lze najít jaký použít inkubátor, nebo ho dokonce nepoužít, pokud se líhne "na divoko". Taktéž na čem inkubovat a za jakých podmínek. Co se týká toho, co vyleze, to je zase otázka na zde se neustále opakující odkazy na genetické kalkulačky, když už se Ti nechce hledat nic na netu a studovat genetiku (na druhou stranu je to potom zbytečné, co vyleze, protože pokud nevíš, co jak dědí a jak poznáš co Ti vlastně opustilo vajíčka, pak jsou takové informace nadbytečné). Tohle za Tebe nikdo nenastuduje. Taky bohatě stačí, aby zvířata nebyla jen fenotypicky homozygotní mutace, ale třeba ještě navíc hetera a není co řešit, okamžitě Ti tu bude napsaná odpověď nepravdivá, protože do toho vstoupí geny, které nejsou vidět. Valná většina klasik v ČR je hetero amelano a řada z nich už i hetero na snow či anery (typ A). Tyhle informace máš mít ale od chovatele, pokud je neuvedl, bude to hádání z věštecké koule. Taktéž není jistota, který samec samici odpářil úspěšně a klidně mohou mít mimina více otců (znám takový případ napáření samice guttaty samcem guttky a následně náhodně samcem alterny, kdy část mláďat byly klasické guttky, část mimin kříženci. Tímž způsobem vznikly v ČR první sinacorni), stejně jako jediného. A protože není naprosto jisté, zda nejsou zvířata i heterozygotní (mluvím o klasikovi, který může štěpit do amelano, anery, ale i obou a anery samci, který může být het amelano), pak bude i role otcovství hůře odhadnutelná z již vylíhnutých mláďat.
Snad to takhle stačí.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru