Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Agama vousatá osvětlení

Mám dvouměsíční agamičku a koupila jsem jí žárovku Repti Glo 10 UVB 26W. Do teď tam měla normální 25W žárovku, poslední tři dny jsem jí tam na zkoušku šoupla 40W. Dnes po tom, co jsem jí tam tu žárovku nainstalovala tak na mě kouká jak na blázna, nejdřív se před ní krčila, teď ji jen pozoruje, ale blíž k ní zatím nejde. Snad si brzy zvykne.

A teď to hlavní, ta žárovka hrozně bodá do očí, tak přemýšlím, jak ji alespoň ze předu nějako zastínit, napadl mě cihlový květináč, ale nevím, jestli by to nesnížilo UVB záření. Co by jste mi poradili vy? Budu ráda za každý nápad.

Ještě mám takový dotaz, mám agamičku v terárku 100š, 40h a 50v, mám tam velký topný kámen, topí prý na 38 stupňů, ale řekla bych že na víc. Zatím jsem jiný tepelný zdroj v teráriu neměla. Agamce se to zdá zatím vyhovuje, ale přemýšlím, že bych tam ještě šoupla tu 40W žárovku. Jaký na to máte názor?

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Nevíte někdo o nějakém třeba kompaktu, který by byl zároveň zdrojem tepla i UVB? Chtěla bych to pro…
TerkaS 24.05.2012 22:13
TerkaS
a nebo potom výbojka ... to je to co hledáte... nevýhoda je ten předřadník no..
sklipky 25.05.2012 09:03
sklipky
Do maleho karantenniho/odchovny vybojku neda kvuli vykonu, tam tak 13W RG 10.0 nebo 15W Lucky reptil… poslední
lucifer 25.05.2012 09:31
lucifer

Do maleho karantenniho/odchovny vybojku neda kvuli vykonu, tam tak 13W RG 10.0 nebo 15W Lucky reptile. A jako zdroj tepla dle podminek bud 25W bodovku, pokud by to bylo moc a prehrivalo se to tak pod kompakt topny kamen se spravnou teplotou. A samozrejme prosvetlit linearni zarivkou, maximalni delka jaka tam vejde.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru