Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem V nejbližších dnech vychází páté číslo TERAmagazínu! Přihlašte si odběr!

To ale neznamená, že by to měl člověk balit předem. Mně se nadšení a chuť do nových věcí líbí. Doba je sice těžší a často ne přející "potravě ducha", přesto je ale potřeba si nic nepřipouštět a jít do toho. Neznamená to, že když předchozí projekt nedopadl nejlépe, že musí padnout i tento. Navíc, když něco nezkusíš, tak si ani nemůžeš říct, že jsi pro svůj sen udělal všechno. To je strašně důležité. Udělat to, co udělat chceš. A když se něco nepovede, prostě se otřepeš a jdeš dál. A kdo nekoná, v ničem nezvítězí.

Tak elektroničtí odběratelé už nějací jsou. Pokud bude tištěná verze, chtělo by to, aby byla opravdu kvalitní, zajímavá a atraktivní pro širší počet lidí. Proto jsem ostatně měl v minulých vláknech výhrady k obsahu. Tady je třeba zbořit všechny hranice a jít na maximum. Nějaký ten sponzor se sem tam najde a reklama se dá řešit různě. Buď si řeknu, jaký příjem z reklamy chci a nebo kolik stran na tu reklamu je vhodné vyhradit. Pak už je to jenom o oslovování a jednání. Spíš mi přijde důležité, když už by byla ta tištěná verze, jak ten časopis marketovat. Základ by byli stálí předplatitelé. Navíc by bylo skvělé zajistit i distribuci po zverimexech, atd. Třeba by se dalo něco nasmlouvat i s nějakou firmou zabývající se distribucí tiskovin. Ideální by bylo ujednat nějaké podmínky s firmou typu Robimaus, která distribuuje vlastní produkty a různě je zaváží. Tady je potřeba nelenit a zkoušet všechny tyhle varianty a dát do toho všechno. A kdyby to přesto nevyšlo, dal jsi do toho všechno a můžeš bez výčitek jít dál (a vrátit se zase třeba k té elektronické verzi, pokud to bude dál bavit). Možností je spousta.

S cenou bych byl nakonec opatrný. Vzhledem k českému trhu bych jí rozhodně držel pod 100 Kč. K čemuž by se dalo dojít vyřešením problémů nastíněných v druhém odstavci.

Rozhodně to nebude na uživení, ale věřím, že je možné časopis na relativně vysoké úrovni provozovat. Přeji hodně štěstí a těším se.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny