Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem V nejbližších dnech vychází páté číslo TERAmagazínu! Přihlašte si odběr!

Tak librix znám, nemají špatné ceny.

Mimochodem, kdo se účastnil sobotní burzy v Pekle, mohl zažít naši první offline prezentaci, měli jsme tam stůl, i když to byla hodně neplánovaná akce, ale aspoň se dostalo mezi lidi tištěné ukázkové číslo a pustili jsme do světa pár desítek letáčků.

Tisk barevného časopisu je asi nereálný, resp. bylo by to opravdu neúměrně drahé v daném nákladu a i snižování ceny inzercí, což pro někoho může vypadat jako cesta do pekla, nám se to zas jeví jako jediná reálná cesta, jak dělat v dnešní době časopis, bez vlastního kapitálu. Samozřejmě, všeho s mírou, i aktuální číslo už obsahuje reklamu, ale ta je koncentrovaná na poslední stránky časopisu a tak v podstatě neruší. Určitě tam ale místo má, protože tím chceme vyjádřit vděk podnikům, e-shopům, a dalším subjektům, které nás podporují a to místo si tam určitě zaslouží.

Padly tu rady, jak se dostat do podvědomí, navázat spolupráci s e-shopama, velkýma prodejcema terarijního zboží. Nebudu jmenovat, protože veškeré dohody jsou za současného stavu "per huba", takže nechci nic pokazit, nicméně můžu říct, že podle mě máme domluvenou slušnou distribuční síť na letáky. Brzy by naše letáčková kampaň měla navštívit zřejmě všechny větší burzy po ČR a ani při nákupech terarijních potřeb nebudete nejspíš ušetřeni pohledu na "logo" TERAmagazínu :) Takže tohle všechno snad funguje a je domluveno.

Aktuálně řešíme založení občanského sdružení, tak abychom mohli začít i s prodejem inzerce, distribucí, prodejem časopisů, financování autorů článků etc. Prostě to drobet právně podchytit.

Co se týče časáku a jeho tištěné verze, je tu ještě několik možností jak to řešit. Časopis v černobílé verzi a pouze vložených pár dvojlistů s obrazovou přílohou. Nicméně i jen tři dvojlisty barevně stojí kolem 24 korun a tisk je to jeden z nejlevnějších a kvalitativně tragických.
Proto se otevírá otázka, jestli časák netisknout černobíle celý a pouze k němu přikládat CDčko s PDF zdrojovou verzí v plné kvalitě fotek atd. CDčko by se určitě dalo využít i dál, byl by tam prostor pro rozvoj, vymýšlení doplňkových projektů etc. Cena takto tištěného časopisu při 50 stránkách by byla kolem 50 - 60 korun, odhadem.

Každopádně všem, kteří se vyjádřili díky a jsme rádi za veškerou podporu.

PS: pomohlo by nám, kdybychom našli někoho, kdo zvládá účetnictví. Půjde o naprosto jednoduché věci, pár příjmů měsíčně a sem tam nějaký výdej. Někdo z Prahy, Chomutova či podobného okolí?

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny