Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem P. imperator

Mám tady problém Hustone :(. Prvotní radost vystřídal smutek a panika. Začal jsem si každý večer pozorněji prohlížet stíry, a zjistil sem že jsou zespodu těla obsypaní jakokdyby bílými kulickami. Ty kuličky jsou strasne malé a sou nashromažděné na sobě. Hmm nevím jak je blíž popsat, až budu mit foťák tak pošlu fotky.

No tak sem si tu prošel několik vláken a trošku to progooglil a podle všeho to vypadá na roztoče. Jediný rozdíl je, že jsem tu na poradně všude na fotkách našel ty kuličky spíš dohněda atd., zatímco ty co máji moji štíři tak ti je mají bílé. No každopádně bych se chtěl zeptat, zda se tento problém dá vyřešit, popř jaká je nejšetrnější cesta, s ohledem na to, že je samička s velkou pravděpodobostí březí. Našel jsem tu na poradně teda 3 varianty. 1. mrazák ... na to asi nemam, to je na mě moc "vostrý" řešení. 2. líh + vatová tyčinka a poslední možností co sem našel je čistit štětečkem + izolovat do terara bez substratu, jen miska s vodou a v ni kamen a čistitelnej úkryt.

Potřeboval bych prosím poradit, jaká je tedy nejšetrnější varianta pro štíry, s ohledem na tu "těhulku". taky je asi problem, že jsou dospělí a už se asi nesvléknou... Pokud víte ještě o jiné variantě prosím popište mi ji tady, a pokud je to jedna z výše uvedených tak by se mi hodil trošku detailnější popis od nějakého profíka, abych se mohl vyvarovat co nejvíc chyb.

Jinak nevím jestli to s tím souvisí, možná je to jejich normální chování, ale při každovečerní obchůzce štírů po terárku, to vypadá jako díl ze seriálu Prison Break (snáží se jakoby "zdrhnout" za kazdou cenu, snaží se projít sklem, a stávají se z nich adrenalinoví horolezci). Možná ta jejich snaha utéct může také naznačovat, že se jim prostě v terárku nelíbí...

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny