Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem osvětlení terária

Hm... no, on substrát právě zadržuje vlhkost - máme celoskleněné tera a dole směs rašeliny s pískem a v pohodě, při rosení 2x denně máme průběžně 70 - 90% (i když, v místnosti je běžně 80%, vzhledem k akváriím a rostlinám...).
Divné je, že by neuměl leguán slézt z poličky. Stačí, aby o ni měl opřenou nějakou větev, po které se tam vydrápe, aspoň tak to dělá ten náš. Ale zase leguán doposud chovaný v nevyhovující ubikaci, kde toho zrovna moc nenašplhal...
Co se týče vykonávání potřeby, Lemrouch si vždycky sleze na větev nad bazének nebo vleze do bazénku, nikdy se nevyprazdňuje na opalovací/spací polici. A na té taky žere - i když to jen zeleninu a ovoce, jinak ho krmíme z ruky, aby byl trochu kontaktní. Naštěstí je kliďas, že by na sobě nechal dříví štípat. Ale i tak má své dny, kdy se staví a výhružně natřásá. A večer, když je pořádně nažraný, vyhřátý a v dobrém rozmaru je problém udržet ho v terárku. To většinou chodí na kontrolované vycházky. Nechte ho v klidu, uvidíte. Samozřejmě, od plaza se člověk dočká asi tolika vděku jako od kočky... ;-)

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny