Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Ježek bělobřichý

Ahojte, mám otázku na chovatele ježků. Koupili jsme si s přítelem asi před měsícem zhruba 6 týdnů staré mládě ježka bělobřichého. Za dva týdny začalo pršet a být zima, ježeček se s námi odmítal bavit a nějaké 4 dny byl zalezlý v domečku. Pak nám začal vylézat a třepal se a špatně se mu chodilo, tak jsme mu trochu zatopili a bylo to fajn. Jenže nám náš drahoušek umřel zhruba v 11i týdnech a my vůbec nevíme proč. Chci se zeptat jestli s tím máte nějaké zkušenosti nebo aspoň nápad, co mohlo být příčinou. Chceme si pořídit nového a nechceme znovu udělat tu stejnou chybu. Říkali jsme si že to možná bylo z toho,že pořád lezl na svůj domeček a dolů z něho skákal, nebo že jsme mu dávali často moučné červy. Další varianta je, že nějak okousával domeček, který byl natřený nějakou barvou, ale netoxickou, takže to si nemyslím, ale taky ohlodával schůdky z dřeva, myslíte, že třeba mohl sníst nějakou třísku nebo kousek lepidla? A ještě jedna otázka, je dobré dávat mu takovou tu podestýlku pro kočky? Jsou to takové kamínky. Dali jsme mu je dolů do akvária a na to piliny, možná to třeba snědl. Už jsem vážně zoufalá, prosím poraďte mi. Udělali jsme něco špatně, nebo byl prostě slabší jedinec? Budu moc ráda za každou radu ohledně ježečků o čemkoliv ani ne se týkající tohoto. Každá další informace je pro mě vzácná, děkuji.

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Asi jste měli začít pitvou, tím byste spoustu možností vyloučili. Šest týdnů mi přijde docela brzy,…
Y Draig Goch 03.06.2012 14:16
Y Draig Goch
https://www.facebook.com/photo.php?fbid=3947750338 92311&set=a.352443194792162.43126.178309815538835… poslední
jaaaa 10.03.2013 02:20
jaaaa

Asi jste měli začít pitvou, tím byste spoustu možností vyloučili.
Šest týdnů mi přijde docela brzy, podle mě by ideální bylo mládě tak dvouměsíční...
Kdyžtak se rozepište o podmínkách - rozměry ubikace, co v ní všechno je, kde je umístěná - jestli na zemi nebo na nějaké podložce, skříňce... jídlo - jaké a kolik čeho a jak často... jakou měl teplotu v ubikaci, resp. jestli jak začalo pršet a být zima vám neklesla teplota v místnosti nějak moc nízko...
Jak to čtu ještě jednou, jestli se polepšil, když jste mu "trošku zatopili", tak mohl prostě normálně prostydnout. Jestli se nepletu, je to zvíře z Afriky a byť zřejmě odchované v ČR, tak pořád asi bude chtít trochu vyšší teplotu, než 20°C pokojovky.
Další věc, co mě napadá - nechali jste ho přes den dost spát? Ježci jsou podvečerní a noční tvorové, přes den většinou chrní.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru