Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Člen chovatelského spolku

Dobrý den
Velmi by mě zajímalo,kolik z Vás je členem nějakého chovatelského spolku,popřípadě členem Teraristické společnosti Praha.Přijdemi,že teraristé jsou spíše samotáři.
Děkuji Melen Luboš

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Já osobně jsem nikdy nebyl členem žádného teraristického spolku a ani mě zde v ČR žádný nelákal. I k…
Iceman 06.06.2012 12:48
Iceman
S tímhle naprosto souhlasím. Ono to asi bude znít hloupě, ale už z principu nechápu, proč bych měl j…
Reptimania 06.06.2012 13:26
Reptimania
Ono je nejdúležitější, jak už bylo psáno výše mít hlavně členy aktivní, rozvíjející a přínosné pro t…
Bergi 06.06.2012 14:18
Bergi
Souhlas...
Reptimania 06.06.2012 14:19
Reptimania
Chlapci, moc to pitváte, jak varáci, tak hlavně tsp jsou v podstatě celorepublikově působící, pakliž…
krokodýl 06.06.2012 15:30
krokodýl
krokodýl = je to tak. Taky považuju TSP i KKT za celorepublikové organizace. nový
Vladěk 06.06.2012 18:25
Vladěk
Mimochodem, ještě tu je taky Český svaz chovatelů, kterej má taky akva-tera sekci. Sice nevím jak ji… nový
cejna 06.06.2012 19:05
cejna
Téměř všechno tu bylo z různých pohledů řečeno. Ideální řešení je spolek na celostátní úrovni schop… nový
BlackFlame 06.06.2012 16:58
BlackFlame
Ok..takže se ¨přihlásim do TSP a necháme toho:-D poslední
Melda 06.06.2012 20:19
Melda

Já osobně jsem nikdy nebyl členem žádného teraristického spolku a ani mě zde v ČR žádný nelákal. I když je pravda, že pokud by zde byla nějaké organizace s celorepublikovým záběrem typu DGHT, USARK atd. byl bych rád jejím členem. Osobně vyjadřuji sympatie té myšlence, založit takový spolek, bohužel nevím na kolik je reálná. Ale jak říkám, líbila by se mi zde oraginazce s otevřenějším přístupem, modernějším vystupováním, názvem který vyjadřuje to, že sdružuje chovatele z celé ČR, případně SR atd.

S tímhle naprosto souhlasím. Ono to asi bude znít hloupě, ale už z principu nechápu, proč bych měl já vstupovat do Terarijní společnost PRAHA nebo Klubu KARLOVARSKÝCH teraristů, i když ten teď není tak úplně ve středu pozornosti (myšleno v tomto vlákně). Ohledně TSP - protože je jediný fungující s takovým zaměřením v ČR? A neměl by mít alternativu? Nic proti lidem z těchto spolků nemám (naopak, pokec a společný odchyt v jednom nejmenovaném lomu v Bílých Karpatech byl fajn),ale taky bych uvítal něco, z čeho by bylo hned jasné, že to zaštiťuje celou republiku, klidně i s SR. Proti spolupráci nic nemám, naopak si myslím, že by byla nezbytná. Ale dělat nějakou TP odnož TSP? Nevím, nevím...

Ono je nejdúležitější, jak už bylo psáno výše mít hlavně členy aktivní, rozvíjející a přínosné pro tým. Na co budu vstupovat do TSP když s nimi nemám nic společného kromě teraristiky. Byl bych pro tady založit nějakou větev o kterou se tato organizace mlůže opřít, ale nebudu zase vše bezmezně podporovat, jen abych byl členem a měli jsme velkou základnu.

KKT...ano je to pěkné prospěšné, organizované a já nevím co ještě ale bohužel nebudu kvůli tomu jezdit do Varů jenom pro nic za nic. Spíš jak psal Melda, vystupujem tady pod nickama, pak se potkámě někde na burze a ani nevíme o koho se jedná. Uvítal bych kdyby to fungovalo i na regionální úrovni, tím by se dalo přispět, tím, že by se třeba kdo by se zde na TP zaregistroval do nově vzniklého spolku, udal by tam z jakého koutu republiky je, kde působí a svoje jméno at je to konkrétní a můžem spolu třeba vyrazit na pivo a tam probrat různé záležitosti.

Klidně mě linčujte, ale tak to vidím :-D

Chlapci, moc to pitváte, jak varáci, tak hlavně tsp jsou v podstatě celorepublikově působící, pakliže to beru podle členů, kteří jsou nejen z celé republiky, ale tuším, že i nějací zahraniční, resp. v zahraničí žijící, názvy v podstatě jen korespondují z místem původního vzniku a stávajícím sídlem, samozřejmě schůze a konference apod. jsou většinou v místě sídla, ale to na věci nic nemění. Rozhodně za sebe považuju TSP za organizaci celorepublikovou.

Mimochodem, ještě tu je taky Český svaz chovatelů, kterej má taky akva-tera sekci. Sice nevím jak jim to šlape, ale na druhou stranu jejich základní organizace je skoro v každý pr***i v ČR. Takže po nějakým masivnějším infiltrování teraristama by z toho mohla taky vzniknout organizace schopná hájit naše zájmy. S ohledem na to, že má docela širokou základnu, relativně propracovanou strukturu a nejspíš i nějaký ty mezinárodní kontakty a spojence. Taky dost pravidelně pořádaj skoro všude výstavy drobnýho zvířectva, kde by se taky dala podniknout nějaká ta osvěta. Ukázat pár hadů, nějaký vousatky, pokecat s mudlama atd...
Akorát fakt nemám tucha jak jim to funguje. Ale moc slavný to asi nebude, což by na druhou stranu dávalo příležitost k nějakým dynamičtějším změnám :-).

Téměř všechno tu bylo z různých pohledů řečeno.

Ideální řešení je spolek na celostátní úrovni schopný ochránit naše zájmy. Ten podle mě bude potřeba. A vstoupit by měl každý už jenom kvůli členství. Ostatní jsou dílčí věci.

Má to dvě roviny. Vážná potřeba silné organizace schopné prosadit Naše zájmy, to je první rovina. Tou druhou je zaměření na různé akce, přednášky a na všechny ty zájmové aktivity sdružující lidi. Ve spolku prvního druhu by měl být KAŽDÝ a KAŽDÝ by měl být schopen podat pomocnou ruku v případě potřeby (ať už jenom sbíráním petičních podpisů, atd.) Aktivity druhého typu a spolky na ně zaměřené, to si dělejme všichni podle svého gusta a světonázoru. Organizace prvního typu je občanskou a morální povinností.

A nechce to myslet jenom na sebe, ale vnímat chovatelské prostředí v ČR jako jednotnou komunitu. Ideální by byl prostě Spolek chovatelů exotických zvířat. Klidně bych přibral i další chovatele. Až nám bude chtít nějaký krEUtén zakázat chovat co máme rádi, třeba pomohou. Pak pomůžeme na oplátku mi jim.

Silný spolek je potřeba. Rozhodně bych ho nedělal v rámci TP. Nicméně TP by mohla hodně pomoci právě tomu spolku.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru