Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Smithi nejí

Tak nevím nevím, ale stačí trochu zapnout mozek a popřemýšlet, jak ten pavouk vlastně žije....v mexické poušti, někde pod kamenem nebo v noře, kde přečkává největší vedra přes den, a v noci vyráží za potravou(kterou nemusí chytit i několik měsíců žádnou), přes den maximálně vyleze na chvíli ven se ohřát, ale rozhodně se nevyvaluje bůhvíjak dlouho na sluníčku jako ještěrka.
Nevymýšlel bych UV ani žádné další bejkárny, podle fotky(to je před svlekem?) pavouk rozhodně hladem netrpí, pár měsíců ještě v pořádku vydrží, mimo to podle fotky vypadá trochu velká na 5. svlek, takže zřejmě bude starší. Mírně zvedlá teplota(26°) ničemu neuškodí, ale nijak bych to nehrotil.
Smithky a obecně sklípkani mají velmi pomalý metabolismus, dospělé samice krmím jednou za 2-3 měsíce a prosperují, brachypelmy se dají krmit ještě méně. Kupoval jsem od kamaráda dospělou samici b. emilia před svlekem v době, kdy už 4 měsíce sama od sebe nežrala, u mě vydržela dva než se svlékla a ještě další dva po svleku, takže celkem skoro třičtvrtě roku a teď po nakrmení opět drží dietu :puff:

Žádný hladovkující sklípkan ještě hlady neumřel ;-)

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny