Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Zemřela mi 12-ti letá Testudo Marginata, vůbec nevím proč

Moc děkuji za názory.

Taky si říkám, že to mohlo být něco nečekaného, co jsem nemohla ovlivnit, srdce nebo tak...Protože kdybych želvy chovala ve špatných podmínkách, tak by se přece nemohly dožít tolika let! to by umřela hned, třeba ve dvou letech nebo tak.

Ohledně bližšího popisu mého chovu. Uhlířka žije sama, spolu byly ta mrtvá vroubenka a želva zelenavá, v terárku cca 1,5 m x 0,5 m, na podestýlce z kokosové drti, sena, písku (vše z kvalitních kupovaných materiálů, ne někde posbírané u cesty), každý den jsem želvy dávala koupat - pít, ohledně teploty pod tou infra zářivkou byli cca 35st.C, jinak teplota pokojová, nebyly v průvanu. Strava: nejvíc salát, v sezoně pampelišky (nepočůrané od psů), různorodá zelenina, občas ovoce, granule pro želvy masové i travní, drobní korýšci občas, a jednou za čas takový ten přípravek pro želvy s vápníkem. Jo a celý rok byly na místě kde na ně svítí dopoledne slunce + skoro dva měsíce na chatě každý rok v ohrádce na slunci (samozřejmě s dostatečnou možností stínu + voda)...

Opravdu ale nikomu nepřeju najít želvu co máte dvanáct let mrtvou. To je už tak velký zvíře s kterým jsem toho tolik prožila, znám jí od mláděte velikost sirky, opravdu tomu stále nevěřím.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny