Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Jaký topný kabel?

Dobrý den
Řeším takový problém. Potřebovala bych trochu zvýšit teplotu v teráriu u krajty královské. Mám u ní žárovku, 40W, pod ní je teplo akorát, ale ve zbytku terária bych potřebovala teplotu o cca 2 stupně zvýšit. Tak jsem si říkala, že ji tam dám topný kabel, ale nevím, jaký a jak ho umístit, jestli po celém dně nebo jen části...? Máte někdo zkušenosti s nějakým konkrétním, ne moc drahým? Terárium má základnu 80*40 cm, jaká délka a watáž bude dostatečná? Nebo by pro krajtu byl přeci jen vhodnější topný kamen?
Předem děkuji za odpovědi.

Předmět Autor Datum
Tak já u své regiusky v zimních měsících používám topný kabel 1,5m dlouhý a 15 watový.Pouze s ním př… nový
suchy 21.06.2012 10:52
suchy
Hlavně bacha na přetápění. Sice nevím, kde hada máte a jaká je v té místnosti okolní teplota, ale ne… poslední
BlackFlame 21.06.2012 11:02
BlackFlame

Tak já u své regiusky v zimních měsících používám topný kabel 1,5m dlouhý a 15 watový.Pouze s ním přítápím a je umístěn v teplejší polovině terária a část pod jedním ze dvou ukrytů.Nechávám ho zapnutý i přes noc a had si může vybrat chladnější nebo teplejší úkryt.Terárium mám 100*60*60 a 75W žárovku přes zimu a teď jsem snížil na 60W.V letním obdobý kabel vůbec nepoužívám.Je to zbytečné.Kabel určitě nedávat po celém teráriu,ale jen max 1/2.Had musí mít na výběr z různých teplot kde je mu nejlépe.To znamená od nejteplejšího(pod žárovkou)až 40°C po nejchladnější na druhé straně terária 22°C.Stejná teplota v celém teráriu JE špatně!!!

Kabel jsem pořídil za 150,-Kč

Hlavně bacha na přetápění. Sice nevím, kde hada máte a jaká je v té místnosti okolní teplota, ale nezdá se mi, že v takto parném létě by bylo potřeba dotápět terárium s P. regius se základnou 80 x 40 a se 40 W žárovkou topným kabelem... Pozor na přetápění. Příliš vysoká teplota je často horší než nižší. Méně je někdy více. Přeměřte si raději teploty v teráriu pořádně.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru