Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Uprchlíci

Zrovna včera se mi stalo, že mi prchla malá agama vousatá. Nechala jsem ji jen ani ne necelou minutu bez dozoru. Vždycky běhala jen na určitá místa. Nebo zůstala tam kam jsem ji položila a jen se zvědavě rozhlížela kolem. Měnila jsem ji komplet písek, tak jsem všechno z terárka vyndala, včetně jí. Pak jsem odběhla pro nový písek do jiné místnosti a když jsem se vrátila, agama už byla v tahu. Nenašla jsem ji na žádném místě, kam normálně běhala. Hledala jsem ji do půl druhé ráno, přičemž jsem vystěhovala celý pokoj. Říkala jsem si, že není možný, aby během takové chvíle odběhla někam daleko, navíc skoro 30cm ještěr snad jen tak nejde přehlídnou. Nakonec jsem ji našla pod skříňkou, která je na fest namáčklá na postel. Z agamičky byl vidět asi jen 1x1cm ze zad a kus hlavičky. Skoro sem si jí ani nevšimla. Pak jsem nevěděla jak ji vytáhnout, pod skříňku víc "zašoupnout" nešla, navíc se vůbec nehýbala, ani nemohla protože tam byla namáčklá jak sardinka a kdybych odtáhla postel, tak bych ji skalpovala hlavičku, nakonec se mi podařilo odšoupnout skříňku tak abych ji nezmrzačila, i když riziko, že z ní bude placička bylo velké. Opatrně jsem ji vytáhla, naštěstí jí nic nebylo, jen byla zmrzlá a v šoku. Po zahřátí už byla v pohodě, vzala si i po chvíli několik kobylek. Každopádně je mi záhadou, jak se tam dostala, ani z jedné strany nebylo možné, aby se tam protáhla a takhle vměstnala. Záhada zůstává nevyřešena.

Tento rok už mi taky pláchly dvě gekončice, jedna byla vlezlá v posteli pod matrací, ta se naštěstí našla hned, ta druhá si dva dny pobíhala po pokoji načež jsem ji potom lapila, když vylezla z pod postele.

Budu velmi ráda, když se taky pochlubíte s vašimi uprchlíky, ať se necítím tak neschopná, že mi uteče každý zvíře :-)

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Já musel dát legoušovi zámek na terko protože při vylézání z bazénku zjistil že se dají dvířka terka…
Mařena 19.06.2012 13:06
Mařena
Po dlhej dobe sa nám našla samička Elaphe climacophora. Posledný záznam z jej kŕmenia mám z 5.9.2011… poslední
Peter Mokrý 19.06.2012 20:08
Peter Mokrý

Po dlhej dobe sa nám našla samička Elaphe climacophora. Posledný záznam z jej kŕmenia mám z 5.9.2011, o pár dní na to zdrhla. Našla sa včera 18.6.2012. Niet sa čím chváliť (že zdrhla). Teraz má v podstate polovičnú veľkosť ako jej sestra, z chvostíka jej chýba pár centimetrov (pravdepodobne v dôsledku zlého zvleku). Ale žije.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru