Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Uprchlíci

Zrovna včera se mi stalo, že mi prchla malá agama vousatá. Nechala jsem ji jen ani ne necelou minutu bez dozoru. Vždycky běhala jen na určitá místa. Nebo zůstala tam kam jsem ji položila a jen se zvědavě rozhlížela kolem. Měnila jsem ji komplet písek, tak jsem všechno z terárka vyndala, včetně jí. Pak jsem odběhla pro nový písek do jiné místnosti a když jsem se vrátila, agama už byla v tahu. Nenašla jsem ji na žádném místě, kam normálně běhala. Hledala jsem ji do půl druhé ráno, přičemž jsem vystěhovala celý pokoj. Říkala jsem si, že není možný, aby během takové chvíle odběhla někam daleko, navíc skoro 30cm ještěr snad jen tak nejde přehlídnou. Nakonec jsem ji našla pod skříňkou, která je na fest namáčklá na postel. Z agamičky byl vidět asi jen 1x1cm ze zad a kus hlavičky. Skoro sem si jí ani nevšimla. Pak jsem nevěděla jak ji vytáhnout, pod skříňku víc "zašoupnout" nešla, navíc se vůbec nehýbala, ani nemohla protože tam byla namáčklá jak sardinka a kdybych odtáhla postel, tak bych ji skalpovala hlavičku, nakonec se mi podařilo odšoupnout skříňku tak abych ji nezmrzačila, i když riziko, že z ní bude placička bylo velké. Opatrně jsem ji vytáhla, naštěstí jí nic nebylo, jen byla zmrzlá a v šoku. Po zahřátí už byla v pohodě, vzala si i po chvíli několik kobylek. Každopádně je mi záhadou, jak se tam dostala, ani z jedné strany nebylo možné, aby se tam protáhla a takhle vměstnala. Záhada zůstává nevyřešena.

Tento rok už mi taky pláchly dvě gekončice, jedna byla vlezlá v posteli pod matrací, ta se naštěstí našla hned, ta druhá si dva dny pobíhala po pokoji načež jsem ji potom lapila, když vylezla z pod postele.

Budu velmi ráda, když se taky pochlubíte s vašimi uprchlíky, ať se necítím tak neschopná, že mi uteče každý zvíře :-)

Předmět Autor Datum
Chce si to dávat lepší pozor a zajistit terárka :-) Mě zdrhla regiuska když jsem nedovřel terárko po…
Hroznak 16.06.2012 15:44
Hroznak
Jednou, když jsem byla malá, jsem pod okny na sídlišti "venčila" dvě želvy. Dodnes nechápu, jak jsem…
Adeli 16.06.2012 18:35
Adeli
Ja mám pár takýchto príbehov... :-D ale všetky skončili dobre. 1. Jeden deň večer som išiel vytiahnu…
PhelsuMan 17.06.2012 10:13
PhelsuMan
Mě teď pár dnů zpátky pobavili plšíci. Mám je v klasickém terárku, kde je ve vrchním skle otvor po o…
DS 19.06.2012 11:23
DS
http://www.novinky.cz/zahranicni/evropa/270654-v-j ezere-u-hlohovce-spatrili-rybari-kajmana.html?ref…
Roker 17.06.2012 11:23
Roker
Já musel dát legoušovi zámek na terko protože při vylézání z bazénku zjistil že se dají dvířka terka…
Mařena 19.06.2012 13:06
Mařena
Po dlhej dobe sa nám našla samička Elaphe climacophora. Posledný záznam z jej kŕmenia mám z 5.9.2011… poslední
Peter Mokrý 19.06.2012 20:08
Peter Mokrý

Chce si to dávat lepší pozor a zajistit terárka :-)
Mě zdrhla regiuska když jsem nedovřel terárko po krmení, našel jsem jí ale hned po tom co jsem se vrátil po hodině do pokoje, byla na té samé polici asi 20 cm od jejího terárka zamotaná v kabelech od vytápění(ještě, že jí nenapadlo se blíž seznámit se zásuvkou :x:)
Pak mi hned první noc utekl necelé 2m dlouhý královák, kterého jsem dostal i s dost značně nevyhovujícím terárkem, prostě vylomil větrací mřížku a vyrazil na procházku, našel jsem ho ve tři ráno když jsem se šel napít kterak šmejdí mezi terárkama, docela šok :-D
A taky jsem naháněl po bytě masivní samici n.natrix, kterou jsem zachraňoval před aktivním zemědělcem s motykou(přijeď, mam tu zmiji jako kráva!) a měl jsem v plánu ji ještě týž den odvézt do přírody k Berounce, měla na to ale trochu jiný názor a prchla z ikea boxu zajištěného kobercovkou(dodnes nemám tušení kudy ani jak), kde měla ty asi dvě hodiny přečkat, parádně mi provonila pokoj česnekovou vůní, poshazovala co mohla a slehla se po ní zem, až o půlnoci vylezla zpoza terárka svých příbuzných Thamnophisek :))
Dnes, jak doufám prohání žáby na březích Berounky a je matkou mnoha malých užovčátek.

Z těchto zážitků jsem se poučil a teď už si dávám lepší pozor, nechci být večer ve zprávách na nově jako další úchylný chovatel vražedných příšer :-/

Jednou, když jsem byla malá, jsem pod okny na sídlišti "venčila" dvě želvy. Dodnes nechápu, jak jsem mohla být tak nepozorná, ale jedna se mi z ničeho nic ztratila. Nebyla nikde k nalezení a po několika hodinách hledání spolu s rodiči a kamarádkami jsme to vzdali. Samozřejmě to pro mě byla velká tragédie. Mamka byla ale naštěstí aktivní a vylepila po sídlišti plakáty, že se pohřešuje želva :)). Po týdnu mi ji domů donesli nějací dva malí kluci, dostali odměnu a všichni byli zase happy. Zazvonil zvonec a pohádky je konec :-)

Ja mám pár takýchto príbehov... :-D ale všetky skončili dobre.
1. Jeden deň večer som išiel vytiahnuť misku s cvrčkami z terárka Ph. laticauda a chcel som aj porosiť. Ale keď som už misku držal v ruke, samec vyliezol z terárka a veselo si skákal a behal po izbe. Bol ako neriadená strela! Asi po 2 minútach behania zaliezol za telku kde si našiel dieru v stene "sadro-kartone" . Tam si vliezol. Tak som si sadol na gauč, a pozoroval som , či nevylezie. Po 15 minútach vystrčil svoju maličkú hlavu spod TV a vliezol pod osvetlenie terárka. Všetky ostatné phelsumy po ňom pozerali. Nakoniec zastavil pri svojom terárku kde videl svoju samičku. Svetlo som nadvihol, samca vytiahol a vrátil ho do terárka k samičke ;-)
2. Večer pred výstavou v Trnave som dal zvieratá do krabičiek aby som ich nemusel ráno chytať. Do krabičky som dal aj dospelého 1,0 rh. ciliatus. Najprv vyzeralo všetko fajn. Až na to , že keď som sa ráno zobudil po samcovi nebola ani stopa! A krabička bola otvorená. Prehľadal som celú izbu , popozeral som za terárkami , za skriňami... atd. V noci bolo otvorené okno , už som si myslel že utiekol. Ale keď som sa zohol , že sa pozriem pod gauč. Trčala mu hlava :-D tak som ho vytiahol a všetko bolo OK :-)
Ostatné príbehy sem dám neskorej :-D

Mě teď pár dnů zpátky pobavili plšíci. Mám je v klasickém terárku, kde je ve vrchním skle otvor po objímce, který byl důkladně zadělaný a 2 roky s tím nebyl žádný problém. Teď měli plšíci 6 mladých, takže bylo plšíků plné terárko. No a tak týden zpátky jsem na jedné nízké tera skříňce našla dvě hovínka, ten den jsem měla větší zvířecí úklid, tak jsem tomu nepřikládala až takový význam, říkala jsem si, že mi to asi nějak nedopatřením "odletělo". Další den byly na skříňce další dvě hovínka. To už mi přišlo divné a začala jsem si přepočítávat zvířata v teráriích. Nikdo nikde nechyběl. Další den bylo hovínko přímo u plšího terária. Tak už mi to nedalo a zkontrolovala jsem, zda plšíci neprokousali síto ve stropě. Přitom jsem poplašila mláďata a jedno vyběhlo z terárka otvorem po objímce - tím, který jsem považovala za důkladně zadělaný :) Plšík se poté zase rychle vrátil do terárka tak jako vždy. Otvor byl malý, dospělí by se tím neprotáhli, to jen mimina chodila na večerní výpravy a k ránu se zase vracela pěkně k rodičům..

Po dlhej dobe sa nám našla samička Elaphe climacophora. Posledný záznam z jej kŕmenia mám z 5.9.2011, o pár dní na to zdrhla. Našla sa včera 18.6.2012. Niet sa čím chváliť (že zdrhla). Teraz má v podstate polovičnú veľkosť ako jej sestra, z chvostíka jej chýba pár centimetrov (pravdepodobne v dôsledku zlého zvleku). Ale žije.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru