Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Želva zelenavá - pořízení nového samečka k naší samičce

Dobrý den

máme doma samičku želvy zelenavé, je jí necelých 6 let, vždycky byla doma spokojená, hravá a nejspíš i rozmazlená mojí mamkou Very Happy Začala jsem nedávno uvažovat o tom, že bychom mohli zkusit pořídit samečka, aby jí "nebylo smutno" a měla nějakou společnost, kdyby se zadařilo, pokusili bychom se o inkubaci vajíček atd. Našla jsem na internetu vhodného partnera - je jen o pár měsíců mladší, má vlastně přibližně stejné návyky na stravu, nocování a jiné jako naše samička.

Po přečtení různých článků mám ale obavy o koupi toho samečka. Nechci, aby byli nějak agresivní, kousali se a aby měla třeba naše samička pokousané nožky od toho samečka Sad Venku za tepla by měli celkem volnost (máme výběh asi 2 x 3 metry s úkryty), ale jinak bychom je museli dávat do jednoho terária (je velké asi 120 x 50 cm, ale i tak tam nezajistím mnoho úkrytů). Můžete mi tedy poradit, jestli je dobré ho kupovat a případně nějaké rady do začátku?

Je možné, aby ji pokousal opravdu ošklivě a mohlo jí to moc ublížit? Vím, že to k tomu patří, ale přece jen ho nechci kupovat za tisíce a pak zjistit, že ho nemůžeme mít, protože jí bude opravdu hodně ubližovat Sad Nebo není tu někdo, kdo taky dokupoval samce?

Docela by se mi hodilo vědět, jak se zachovat, kdybychom ho přivezli. Dát je hned k sobě? Nebo nechat samce "prozkoumat" okolí a teprve tam dát samičku?
Děkuji.

Odpověď na otázku

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny