Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Krajta- kolikrát si ji mohu za den brát do ruky a na jak dlouho?

Máš jednu velkou pravdu. Nejsi žádný odborník.

Některé druhy a někteří jedinci manipulaci prostě nevyhledávají. Sám to na těch zvířatech vidím, že některým to není příjemné. S takovými manipuluji tehdy, když je to potřeba. Důležitější je vnímat to zvíře, snažit se ho pochopit a přistupovat k němu podle toho.

Nechápu souvislost mezi "taháním zvířete", "penězi" a "okrasou." Pro mě je primární blaho zvířete a podle toho se chovám a podle svého přesvědčení a zkušeností radím ostatním.

Osobně mám vše ve skle. Sklo je prostě nejlepší a nedám na něj dopustit. Ideální ovšem je zajistit zvířatům podmínky, které potřebují. Neříkám cpát všechno do rack systému, ale některým druhům (hlavně druhy žijící pozemním skrytým způsobem života, hrabavé druhy, atd.) může ten rack systém vyhovovat více než expoziční terárium. Nekategorizoval bych. Dělit jen na černou a bílou svědčí o tom, že o tématu nic nevíte. Důležité je zařídit vhodné podmínky pro každé zvíře, moci to tak zařídit a vědět jak to udělat.

Důležité je se dobře postarat o zvíře, za které mám zodpovědnost. Vedle zajištění vhodných podmínek a dobré péče k tomu patří i nevystavovat zvíře nežádoucímu stresu.

Laskavě se kroťte a v zdržte se komentářů v případě, že nemáte potřebné znalosti a zkušenosti.

A ještě maličkost. Když někoho miluji, nebudu mu přeci kvůli svým egoistickým choutkám dělat nepříjemné věci.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny