Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Helogale parvula (mangusta trpasličí)

Dorý večer,
myslím, že bych Vám toho dokázala dost zodpovědět :-)
Krmení: hmyz, vařené maso, těstoviny, vajíčka, sladké ovoce, zelenina - strouhaná kořenová, doplňkově nějaké kvalitnější kočičí konzervy.
Teplota - běžná pokojová s možností se ohřát pod žárovkou nebo na sluníčku, v pelíšku máme topný kámen, ale šlo by to asi i bez něj.
Ubikace - čím větší, tím lepší, ale pokud plánujete, že budou mít možnost vegetit volně v bytě, 1,5 x 1,5 x 1,5 by mohlo stačit. My máme klec, myslím, že je to lepší i kvůli přístupu vzduchu.
ALE!!! Mangusta v žádném případě nemůže být sama! Je to skupinově žijící zvířátko totálně závislé na fyzickém kontaktu, jinak opravdu trpí a může ji to zabít.
A k tomu prodeji - v současné době je, pokud vím, chová pouze ZOO Plzeň, ale odchovy se nedaří a Terárium Praha, kde se zatím povedl jeden odchov a teď, možná, bude další, ale o tom se zatím bojím i mluvit :-)Pokud jde o cenu, na objednávku ručně dokrmené mládě seženete tak kolem 15 000,- Kč - možná se to zdá hodně, ale opravdu je dost těžké je v zajetí odchovat a nakonec za štěně čistokrevného plemene může být cena podobná :-)
A ještě na závěr - jsou to naprosto úžasní tvorečci, hraví, čistotní a své lidi milující. Je ovšem nutno počítat s tím, že to není domestikované zvíře jako pes nebo kočka, má spoustu přirozených instinktů a jeho chování ude úplně stejné v lidské i mangustí skupině včetně budování a uznávání hierarchie.
pokud máte zájem o další informace, ozvěte se,prosím, na bufmuf69@gmail.com

Lucie

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny