Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem rhacodactylus ciliatus inkubace

Dobrý den,

chci se zeptat jaký substrát je nejvhodnější pro inkubaci a jaké máte zkušenosti s inkubací vajíček?
Inkuboval jsem ve vlhké rašelině, ale stalo se mi, že z vajíček nakonec nic nebylo, nyní používám vermikult a zatím se zdá, že je vše v pořádku.

Za každou radu budu rád.

Předmět Autor Datum
No koneckonců jste si odpověděl sám. Jednoznačně vermikulit. U té rašeliny není úplně snadné vychyta…
Artuš 22.06.2012 16:16
Artuš
Díky za odpověď. Teplota inkubace 26-27°C asi vyhovuje?
_krab_ 24.06.2012 13:24
_krab_
to je docela hodne, my se snazime inkubovat na 22-24°C. Asi se to vylihne i pri 27, ale zbytecne brz…
lucifer 24.06.2012 13:32
lucifer
tak mám 26° snížím postupně o stupeň a uvidíme. Děkuju za radu.
_krab_ 24.06.2012 14:08
_krab_
Ráda bych navázala na téma - měla jsem dvě vejce od ciliátů, inkubace ve vlhkém vermikulitu, v krabi…
KrmneMysi 11.12.2012 12:46
KrmneMysi
Prevlhceny vermikulit?
danio007 11.12.2012 12:58
danio007
"Míchala" jsem ho podle této stránky - http://www.uroboros.xf.cz/chov/clanky/vermikulit/i ndex.php V… poslední
KrmneMysi 11.12.2012 13:26
KrmneMysi

Ráda bych navázala na téma - měla jsem dvě vejce od ciliátů, inkubace ve vlhkém vermikulitu, v krabičce v teráriu, teplota 21-23°C.
Po 60 dnech se mi zkazilo první vejce - zhnědlo a následně se propadlo, nechala jsem mu ještě čas, ale začalo plesnivět. Po 75 dnech se mi to stejné stalo i s druhým vejcem. Nedalo mi to a vejce jsem otevřela - uvnitř byl malinký mrtvý zárodek - necelý centimetr na délku. Měl základy velkých očí, tlapek, hezky byla poznat hlavička i ocásek, ale byl jen růžový s žilkami, bez náznaků pevnější kůže a velmi drobounký, zbytek vejce (většina objemu)zřejmě bílek?, takové žlutozelené barvy, nevonělo to zrovna vábně, takže se na tom asi trochu podepsal i rozklad..
Docela mne zarazilo, jak byl po zhruba 80 dnech inkubace zárodek malinkatý, je možné, že chyba byla již od začátku se zárodky? Ikdyž obě vejce poměrně hezky rostla, byla hezky kulatá a najednou tohle...
Vejce jsem dala do vermikulitu tak, jak jsem je našla a nechala být, nakoukla jsem pak každý druhý týden do krabičky (inkubuji v takových těch menších, s otvory na bocích, donesla jsem si v nich tuším cvrčky)

Samice 43g, kmím repashy, její první oplozená snůška.. Mám od samice nyní další snůšku a nerada bych, aby dopadla stejně. Nejaké nápady či rady?

"Míchala" jsem ho podle této stránky - http://www.uroboros.xf.cz/chov/clanky/vermikulit/i ndex.php
Vycházelo to tak, že mi docela držel pohromadě, ale nic z něj po zmáčknutí neteklo, jednou jsem ho v průběhu inkubace dovlhčila, jelikož se v ruce začal rozpadat...

Ale napadá mne - než jsem vejce našla v teráriu (nenakladla mi ho potvora do kladiště) byla tak týden až na dně květináče u dost zalité kytky - v obalu květináče byla přebytečná voda, dá se říct, že ležela v substrátu hodně nacucaným vodou, mohlo to ovlivnit zárodek?

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru