Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem P. imperator - odchov :)

Dobrý den,
jak už jsem tu psal, chovám impíky - 1 samec, 2 samice a z toho jedna samice je těhotná. Vlastně těhotná už není, protože včera v noci porodila :-). Nosí na sobě kolem 10-15 malých štírů ale nechci ji moc rušit a pod kůru moc vidět není tak si nejsem jistý. Jinak mám všechny štíry pohromadě v terárku 70x40x35 (d*š*h), přes den vytápím na 28°C přes noc je tam 19-23°C, vlhkost se snažím držet u 70-80%, mají tam celkem asi 5 větších úkrytů, substrát lignocel ve vrstvě 15 cm.

Co jsem vypozoroval tak samička rodila v úkrytu, kde ji hlídal sameček a druhá samička na ni nijak neútočí, tak soudím že spolu vychází celkem v pohodě.

K problému: Potřeboval bych poradit co nastane teď :-). Tak nějak sem vyčetl že za 15 dní jí malí slezou ze hřbetu a nevím jak mám potom postupovat. Nevím jestli mám oddělit samičku i s mláďaty od skupiny, nebo počkat až malí slezou a oddělit mladé do samostatného terárka, nebo jestli je nechat všechny spolu v tom velkém ... Jak se vůbec ty mladé chovají potom co slezou z matky? Jako jestli se stále drží u matky, nebo jestli se rozeběhnou po terarku a jdou na vlastní pěst. Taky bych se chtěl zeptat jak ty malé krmit (jestli každému potravu cpát samostatně, nebo něco strčit matce a ona jimm to přerozdělí) a taky čím (kupuju zatím jen cvrčky banánové, přotože mám ještě chamíky).

No vím že je to slohovka, ale chtěl sem napsat všechno potřebné, jinak budu strašně rád za rady a za pomoc, čím víc tím lépe. Jo a doufám že poradí i Nery, páč z procházení internetu se jeví jako profík ;>. No děkuji moc.

Ještě fotečka :) akorát špatná kvlatita, nechci je moc rušit.

Odpověď na otázku

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny