Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemZamknuto Jak se mám starat o holátka

Dobrý den,
mám moc ráda všechny hlodavce, i jiná zvířata, ale tito roztomilí zoubkovatí tvorečkové jsou u mě na prvním místě. Nedávno jsem viděla, že v jednom zverimexu poblíž prodávají živá holátka. Je mi jich líto, protože moc dobře vím, jak se tam s nimi zachází: Narodí se, vezmou je, šoupnou je do plastové krabice pod pultem a tradá! Prodávají je v igelitovém sáčku, za deset korun, hadům. V pondělí si chci tak pět pořídit. Koupila jsem si pro ne speciální mlíčko (je to vlastně speciální mlíčko pro kočky, ale lepší než kraví) a připravila jsem pro ně krabičku s pilinami. Chci si je vychovat, a pokud některé přežije, aspoň jedno, tak ho budu učit počítat a tancovat. Zní to jako blbost, já vím, ale hlodavci jsou opravdu chytří. Jenom se tolik neprojevují.
A tak bych se vás ráda zeptala, jestli má někdo z vás s tímhle podobném zkušenosti. Když tak poraďte.
Předem děkuji za odpovědi.

na dotaz odpovězeno bylo, zamykám (Aurifer)

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Vzhledem k tomu že už jsem ve světě zvířat něco viděla a momentálně pracuji v útulku, Tvůj dotaz mě… nový
Blanche 06.07.2012 20:25
Blanche
Pokud umíte anglicky, tohle by vám mohlo pomoci. watch nový
Kallix 07.10.2012 15:55
Kallix
Moji hadi zachránili tento týden hned tři holata, nějaké ty myši a potkana. Včera jsem osobně zachrá… nový
BlackFlame 07.10.2012 16:56
BlackFlame
Já právě hodlám zachránit taky jednoho čuníka (převtělenýho do řízků)...:-D:-D poslední
cejna 07.10.2012 18:28
cejna

Vzhledem k tomu že už jsem ve světě zvířat něco viděla a momentálně pracuji v útulku, Tvůj dotaz mě vytáčí. Rozhodně planetě nepomůžeš tím, že kvůli třem holatům koupíš průmyslově vyráběné mléko pro kočky. Už jenom energie na jeho výrobu a všechny použité suroviny jsou pro planetu horší než smrt holat. Měla by ses vzdělávat a srovnat si v hlavě co je opravdu důležité. Jenom pro ilustraci nedávno k nám přišel do útulku kříženec BŠO. Kovový stahovák měl těsně kolem krku (brzy by asi začal zarůstat), na zádech cca 20 cm dlouhou ránu (asi od sekyry), jedno ucho uříznuté, celý špinavý a zadní nohy měl od motorového oleje.
Nesnažím se tě tím šokovat, ale spíš ti dát námět, kde je pomoc zvířatům opravdu potřeba a kde ne. Zamysli se prosím nad tím, co děláš, ale hlavně si najdi co nejvíc informací o této problematice. Tím nemyslím články v Bravíčku typu "chudáčci zvířátka, musíme jim pomoct". Doporučuji začít Etikou chovu zvířat (zákon 246/1992 Sb), ekologií, popřípadě etologií.

Moji hadi zachránili tento týden hned tři holata, nějaké ty myši a potkana. Včera jsem osobně zachránil čuníka a dnes ještě kuřátko. Večer se chystám zachránit ještě kapříka.:-D

Pojídání masa je součástí koloběhu života a smrti. Život může být živý jenom ze života. A je jedno, jestli se pojídá maso nebo ovoce. Princip je stejný. Všechny eko-vegan blbosti jsou stejně jenom slepá ramena a jejich vyznavači jsou planetě neméně na obtíž, než jakýkoliv pojídač masa. Pokud chcete svými stravovacími nároky zatěžovat planetu co nejméně, zde je inspirace:

watch

Zpět do poradny Nahoru