Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Gekončík noční - kryptosporidie příznaky

Chtěla bych se zeptat vás zkušenějších. Tak abych začala od začátku, dostala jsem gekončíka, údajně mu byl rok, ale vážil jen 15g a během asi měsíce pošel. Jakožto tenkrát nezkušená chovatelka jsem si pořídila další dva, se kterými byl ten prcek v kontaktu jen asi tři dny, pak jsem ho oddělila. Ty dvě samičky co mi zbyly byly ze začátku hodně aktivní, krásně žraly. Jedna mi umřela na zadržená vejce.

Zbyla mi jedna. Ta je aktivní, když jsem jí kupovala měla 35g, nyní má 45g, ale žere si myslím docela málo a většinou jen sarančata. Může být ta malá žravost způsobená nižšími teplotami? Ve starém teráriu jsem neměla ani topný kámen nic.
Nechala jsem dělat testy na kryptosporidie, poslala jsem ale jen jeden vzorek trusu, který sem od ní získala po tom, co jsem jí nechala si zaplavat v umyvadle. Byl negativní na veškeré parazity včetně krypt. Veterinář řekl, že kdyby je měla tak by se to projevilo i v tomto jednom vzorku. Není třeba možné, že by se to v něm neprojevilo?

A teď ten hlavní důvod proč se ptám. Dnes jsem si přinesla novou samičku, uchlácholena výsledkem z laboratoře jsem jí dala do terárka k té druhé. Teď večer vylezla a už si ulovila tři cvrčky a moučného červa. Když vidím, jak je žravá oproti té druhé, tak mám obavy aby od ní přeci jen něco nechytila.

Jinak ta druhá teď ani moc už nepřibírá, ocásek má pěkný, nezdá se mi, že by hubla. Vyprazdňuje se skoro každý den, trus je pevný váleček. Ale ten rozdíl v chuti k jídlu je tam očividný.

Tak bych se chtěla zeptat, jaké jsou příznaky napadení kryptosporidiemi a jestli by se to na ní za pět měsíců co ji mám nějak výrazně projevilo.

Odpověď na otázku

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny