Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemVyřešeno Achatina reticulata-péče o vajíčka

O jaké zařazení šlo jsem měla ve vlákně emailů s parazitologem se kterým se byla ve spojení delší dobu. Bohužel to je ale už víc než rok zpátky, takže emaily jsem smazala. Na nějakou dobu jsem přestala achatiny chovat. Nyní mám doma pouze achatina fulica albino body. Ty jsem získala jako vajíčka a hlístice nemají. Jinak žádný vzorek hlístic jsem si neponechala a vzhledem k zrušení chovu ani žádného jedince, nyní sice chov budu obnovovat, ale kupuji pouze vajíčka, protože chci mít chov v rámci možností čistý.

Co se týče těch dvou velikostí, převážná většina šneků měla ty malé, s těmi velkými jsem se setkala asi dvakrát. U jedné skupinky šneků jsem zkoušela různé druhy léčby, od různých odčervovacích přípravků až po různé bylinné. Ty velké jsem objevila po nějaké době léčby, když už se ty malé příliš nevyskytovaly. Parazitolog, když jsem se ho na to tenkrát ptala mi napsal, že to je zřejmě dospělý jedinec a ty malé nedospělé larvy. V tom případě by ale většina těch "velkých" byla trvale zalezlá ve šnekovi a pouze by produkovaly vajíčka.
Jinak ti větší byly určitě hlístice. Jak jsem již říkala, pravidelně jsem dělala stěry a výtěry a poté mikroskopické rozbory načež jsem se o tom následně radila s parazitologem. Jen škoda, že jsem emaily vymazala.

Jinak na základě mých zkušeností a zkušeností jiných chovatelů jsem vytvořila tento článek http://achatina.snailworld.eu/view.php?nazevclanku =hlistice&cisloclanku=2011010001 kdo má zájem může si ho pročíst, případně na něj napsat názor.

Co se týče oblasti nematod, nejsem odborník, to co jsem zde napsala vychází z několikaletých zkušeností mých i dalších chovatelů, kteří se s nakaženými jedinci setkali.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny