Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem gekončík noční- společný chov více jedinců

Dobrý den,
chtěla jsem se zeptat jak to je u nočních gekončíku. Jestli spolu můžou být v terarku samice se samcem, nebo je lepší mít pouze samice pohromadě. Mame doma klasickeho nocniho (samici) a ted si chceme koupit jeste jednoho tak jestli mame koukat spis po samicich nebo muzeme i po samcich a jestli je k sobe muzeme dat když ta nase je dospela a chceme mlade. Take jsem sechtěla zeptat jestli nevadi ze polu budou v terarku jine druhy gekonciku nocnich? Budeme mit od mladete prvniho, tak jestli mate nejake rady ohledne krmiva nebo tak tak budu moc rada když je sem napisete :)

Posilam tu obrazek nasi Glorie :)
Změna předmětu, původně: gekončík noční (Aurifer)

Předmět Autor Datum
Jiné druhy Gekončíků nočních? Pokud myslíte barvy, tak to nevadí ... druh je jen jeden = Gekončík no…
Anička42 16.07.2012 17:40
Anička42
Moc Vám děkuji. Jinak ano, myslela jsem barvu. :)
Ňéňa 16.07.2012 17:41
Ňéňa
Měli jsme samce se samicí. Samice byla mladší. Soužili v pohodě, ale když samici byl rok, přišli se…
Tuareg 17.07.2012 08:19
Tuareg
Dobrý deň, nechcem zakladať nové téma tak sa spýtam tu. 2 dni dozadu sa začal gekončík vzliekať, no…
Alecoby 21.07.2012 11:07
Alecoby
ten gekončík má potíže se svlekem, to není samo o sobě...něco je špatně. Navív na té fotce vypadá di…
Aurifer 21.07.2012 11:13
Aurifer
Svlékání vnoučkových gekončíků http://pedol.rajce.idnes.cz/svlekani/#svlekani.jpg…
dědeček 21.07.2012 13:06
dědeček
Jo, to je takové normální svlékání gekončíka. Ale jak je to video staré? je teďka z této doby- je ak… poslední
Aurifer 21.07.2012 22:37
Aurifer

Jiné druhy Gekončíků nočních? Pokud myslíte barvy, tak to nevadí ... druh je jen jeden = Gekončík noční. Krmit přiměřeně velkýma cvrčkama, švábama, sarančaty, občas nějakýho červa ... prostě přiměřeně velkým hmyzem, případně občas nějakou ovocnou kaší (případně přesnídávku). Je vhodné obalovat hmyz ve vitamínech.
Jinak v terárku mějte max 1 samce, ale samic můžete mít víc (jak se samcem, tak bez něj). Pokud chcete pořídit pár, raději volte skupinku, aby samec samici moc neotravoval, ale mohl svoji pozornost rozptýlit mezi min. 2 samice.
Ostatní raději ponechám na zkušenějších

Měli jsme samce se samicí. Samice byla mladší. Soužili v pohodě, ale když samici byl rok, přišli se se samečkem ukázat dopředu terárka a samička měla nápadně velké břicho. Pokud je nechcete množit, tak to nedoporučuju, protože samec jí 1x napáří a ona bude mít postupně 5 snůšek, což je pro ní velice náročné. Lepší je mít asi jen ty samice. Ale ohlídejte si to, aby to byla opravdu samice. Když my jsme pořizovali 4m mládě, zkušený chovatel tvrdil, že by to měl být samec:-)

ten gekončík má potíže se svlekem, to není samo o sobě...něco je špatně. Navív na té fotce vypadá divně a není poznat, jestli to je jenom blbě nafocenou fotkou, nebo zvířetem. dej sem fotku celého zvířete nejlíp z boku nebo zezhora a popiš podmínky chovu- nebo líp dej fotku ubikace. Co tam máš za substrát a co mu dávaš za vit/min. preparáty a jak často?

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru