Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Váha gekončíků

Dobrý den,

mám 2 samce eublíků, oběma jsou 2 roky a váží shodně 54g. Chtěl bych se zeptat, jestli to není málo? Jelikož mně příjdou v porovnání s ostatníma docela štíhlí. Známí mají takové 4 prasátka a i na většině fotek dospělců mají břicha jako měchy. Ocásky mají pěkně kulaté, ale prostě mně příjdou chudí. Díky za odpověď.

Předmět Autor Datum
Mezi 50-60g miva nase Smudla - afganec po divokych rodicich, je ale ze vsech nejdrobnejsi. Ostatni h…
lucifer 21.07.2012 12:02
lucifer
oba ve svých tera mají žárovky, které svítí přes den cca 5-6 hodin (v nejteplejším místě kolem 35 a…
ALukaš 21.07.2012 12:12
ALukaš
svitil bych 10-12 hodin denne. Krmeni nereknu, nase nekrmim z ruky ale proste se jim neco da at si l…
lucifer 21.07.2012 12:25
lucifer
od mala mají veškeré cvrčky a teď v posledním půlroce sarančata obalované ve směsi Roboranu, plastin…
ALukaš 21.07.2012 12:23
ALukaš
ono pokud jim dáváš jen ty saranče, tak se nemůžeš moc divit, že nejsou vypasení. Ona ta sarančata j… poslední
Aurifer 21.07.2012 22:32
Aurifer

Mezi 50-60g miva nase Smudla - afganec po divokych rodicich, je ale ze vsech nejdrobnejsi. Ostatni holky tak mezi 60 - 90g, ale hodne se to hybe dle snusek. Pokud maji baculate ocasky, normalne zerou a vylucujou tak bych se tim asi netrapil. Podminky maji doufam spravne...? (dostatecne teplo hlavne)

oba ve svých tera mají žárovky, které svítí přes den cca 5-6 hodin (v nejteplejším místě kolem 35 a chladném koutě 25 stp.), přes zimu jedli méně, ale teď zase tlačí jak neurvalí. Dávám každý druhý den jedno středně velké saranče, klidně ho zvládnou i denně, ale nechci je zase překrmovat. Mám sarančata prokládat i cvrčkama nebo to stačí? Děkuji

od mala mají veškeré cvrčky a teď v posledním půlroce sarančata obalované ve směsi Roboranu, plastinu a drcené sépiovky. Vždy měli tuhou a pěknou stolici, žádné problémy se svleky, takže 100% zdraví, jen jsou prostě štíhlí, ale to mně tedy asi trápit nemusí.

ono pokud jim dáváš jen ty saranče, tak se nemůžeš moc divit, že nejsou vypasení. Ona ta sarančata jsou takové "dietní krmení"- mají hodně balastu a málo tuku. Ikdyž bílkovin mají dostatek, takže z výživového hlediska jsou dobré...akorát že na nich zvíře nevykrmíš. Pokud se vrátíš na cvrčky, nebo jim začneš přidávat moučňase nebo zofíky, tak uvidíš, jak naberou (pokud jsou zdraví, bez endoparazitů).

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru