Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Osmák degu - dva samci?

Osmák degu- otázka pro chovatele

Mám jednoho osmáčka samce. Chci mu pořídit kámoše/ku ale nechci mít mladé což znamená že nápad pro kámošku samici odpadává pokud nevezmu v potaz kastraci,což nechci je to pro něj rizikové. Má otázka zní - kdybych mému -již dospelemu osmákovi přidala do klece malé (ale již odkojené) osmáčátko- byla by možnost že by se nervali ? A je celkově u dvou osmáků (samců) šance na pohodové soužití ? Prosím odepisujte na email ,předem moc všem děkuji Marketuzka@seznam.cz Díky
Změna předmětu, původně: OSMÁK DEGU - DVA SAMCI ?! (Aurifer)

Předmět Autor Datum
Na majl ti asi nikdo neodepíše. Když už sis dala tu práci to sem napsat, tak si dej i tu práci si to…
Aurifer 02.08.2012 21:10
Aurifer
Mám dva osmáky samce.. Jednomu byli tři roky když jsem koupila druhého, vychází spolu v pohodě, obča…
Šešulka 29.05.2014 17:36
Šešulka
tak to buď jedině ráda. Protože kdyby spolu nevycházeli (což je častější případ), tak výsledkem by b… poslední
Aurifer 29.05.2014 19:40
Aurifer
ahoj takze, mam osmaka, teda ted uz dva...mel sem stejny problem, protoze jsem mel samecka a samicku…
deniska.end 17.11.2013 12:23
deniska.end

Na majl ti asi nikdo neodepíše. Když už sis dala tu práci to sem napsat, tak si dej i tu práci si to tu přečíst.

Dva samci spolu mohou v pohodě vycházet, ale jen pokud jsou spolu od mala, nebo to je táta se synem. Dát k dospělýmu samci, co byl celej život sám jiného, byť malého je vždycky problém. Osmáky to chce pořizovat 2 rovnou od začátku.

ahoj
takze, mam osmaka, teda ted uz dva...mel sem stejny problem, protoze jsem mel samecka a samicku jsem nechtel kvuli mladym, a kvuli tomu ze dlouho neprezije kdyz to delaji jak ,,kralici´´ xD...takze samecek byl jasna volba, sice sem mu ze zacatku rikal ze hold to sam musi prezit, pak kdyz zacal uz moc piskat protoze se mu styskalo po spolecnosti a cely den jsem nanej nemel cas, tak jsem mu dal plysaka, nejakeho pejska, cekal sem nejakej aspon malinkej pokus o ,,skamaradeni´´ ,ale tak se nestalo, hold neni tak blbej jak sem si myslel.takze jsem koupil mladsiho samecka, cca pul roku..
zaklad je ho hned nevrazit do klece kterou jsem predtim vycistil atd, protoze jak byl ten starsi pres rok sam, prisla nanej touha takze, si myslel ze mladsi je samicka, coz se mladsimu nelibilo(neni divu) tak mu nafackoval, takze se poprali, trocha krve ale nic co by jim nejak ublizilo, musel sem je odtrhnout.takze sem zacal trosku pochybovat o usudku zkamaradeni, proto sem pristoupil na plan B.Vetsi osmak normalne beha po pokokoji, kdyz se venci( kabely atd uz neresim protze ty co nestihl prekousat tak jsem dal tak aby nane nemohl, a zadelal mista za PC kde si neustale hral nozicky, neco co nesnasim nejvice je asi to kdyz hrajete Wowko, a najednou vam windows udela takovej ten zvuk jako kdyz odpojite klavesnici, a mys, takovy to TUTUDU.. hardweare byl odebran, kouknete a kus USB chybi a osmak spokojene bezi do klece, nebo vam tahne petistovku ze ktery se snazi mermomoci udelat domecek, nebo kdyz je ciste vytrena plovoucka a on se rozhodne koupat v pisku, takze to vsude rozhazi.)takze, jsem je oba dva pustil, mensi zabehl pod postel a vetsi normalne bnehal samozrejmne nez ho vycmuchal, jelikoz byli oba venku tak ten mensi byl klidnejsi, a ten vetsi si neustale mslel ze je samicka, takze proste nanej ,,trosku´´ nazkakoval.. po asi cca 2 hodinovem maratonu,kdy mensi rezignoval s utikanim protoze to stejne nemelo cenu, se vetsi zklidnil a mohli do klece...dalsi cca 3-5 dni bylo todle vysvetlovani kdo je tata a kdo mamana denim poradku, fackovali se docela casto, ted cca po 4 mesicich, sopu velky kamosi, jen je semtam provblem s jidlem protoze ho jeden druhemu krabe a vzajemne vykopava, takze se kvuli tomu perou, nebo jednomu date lupinek protze ten druhej proste odmitl vylezt z domecku a kdyz to vidi tak sezkoci a ukradne muz ho takze zas fackovana..coz je ze zacatku docela sranda kdyz oba stojej na zadnich a fackujou se tlapkama, celkem onic nejde, jen si dense pritom nadavaj, takovej zvuk kterej dokud nemate dva tak jeden nedela, horsi je dkyz todle zacnou delat ve 2 rano a jeden druhymu musi ukazat ze lupinek je proste jeho.no semtam vetsi jeste vysvetluje mensimu ze je tata on, ale je to opravdu jen velmi zridka, spise se oba dva drbou navzajem atd. takze abych to shrnul, dva samecci si nic neudelaji, pokud knim pristupujete pomalu a umoznite pomale seznameni a vzhledem ktomu ze je to spolecenske zviratko, tak je po delsi dobe rado i za samecka.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru