Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Boa - krmení selaty

Hodně z těch "mraků" chovatelů by za nimi rádo jezdilo do terénu, leč ne všichni mají tu možnost
tak to je jasné a já to nemyslela rozhodně nijak ve zlém. Chtěla jsem tím říct jenom to, že pak ale řada lidí má tendence šířit nepravdivé nebo zkreslené informace o životě zvířat v přírodě, když vlastně vůbec neví, jak ta zvířata v přírodě žijou.

JInak záleží hodně na konkrétních oblastech areálu výskytu. Páč tam kde v chladnějších obdobích roku dochází k nočním poklesům, tak se dají po ránu najít slunící se hroznýši celkem běžně. Nebo pokud je chladno, tak i v průběhu dne- jaks psal na různých dřevech atd, ale hodně taky třeba na silnicích. Pokud je teplo, tak se na silnicích vyhřívají hlavně po setmění, takže pak člověk nachází ty přejeté. Před pár dny jsme se vrátili z Nikaragui a vzledem k období dešťů tam byla pěkná kosa. Takže jsme viděli málo leguánů, ale vyhřívajících se hroznýšů jsme naopak viděli hodně, protože se místy vyhřívali na silnicích...ale přejeté jsme tam tentokrát nenašli žádné, oni se zvířatům na silnicích celkem vyhýbají, což nás potěšilo.

Co se týče návyků v teráriu a přírodě, tak ty jsou samozřejmě různé- ona ta hrozna jsou hodně přizpůsobivá, takže se chovají podle aktuálních podmínek, co zrovna mají a zvyknou si na ně.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny