Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Zapojení UVB zářivky

Melda, čo je to kvalita? Aké kritérium? Napr. čo praskne skôr a prudšie vybuchne pod kvapkou vody pri sprejovaní? Tak to ti garantujem že v tomto sú meralhalogenidy sú podstatne kvalitnejšie, lineária žiarivka praskne pri obliatí len celkom výnimočne.
Alebo čo krajšíe a hlasnejšie bzučí? Opäť metallhalogenidy, H0 T5 sú pre mňa ako staršieho človeka bezhlučné, nie je s nimi taká sranda.

Inak samozrejme testy v linkoch poznám. A v princípe máš pravdu až donedávna. Vidíš že netestovali Arcadia a to ani D3, ani D3+ (ktorá je ešte o generáciu dalej, nová D3 sa údajne pripravuje). Tie momentálne nemajú konkurenciu, Solar Raptor je pri rovnakom celkovom výkone jednoducho vyžarovaním UVB slabší (nepochybujem že to rýchlo dobehnú, stejne to asi robí tá istá čínska fabrika podľa špecifikácii). A nepovedal som ani že Solar Raptor je nanič, naopak, je to tiež krom dobrým smerom. Jednoducho Arcadia D3+ v tomto momente je prelom ktorý metallhalogenidy odsúva do úzadia (zatiaľ, tu je ošementné predpovedať technický pokrok). Ak vám chýba vysoká intenzita v spote, dajte si tam normálny za pár Euro, nie drahý UV ktorý potrebujete za pár mesiacov vyhodiť pretože stratil väčšinu UV výkonu (bežný scenár). Viem, v jednom teráriu to ide, ale ak máte meniť 10+ tak by ste mali pozerať ak na ekonomiku.

Danio, ty máš byť nestranná porota a neprejudikovať výsledok.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny