Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Zapojení UVB zářivky

Máš nejaké problémy s vedeckými pracovníkmi? Ja som to spomenul len kvôli tomu že celý život som sa spoliehal na fakty, nie frázy, posledné ma nepresvedčia.

No, myslím že zištné úmysly môžu byť len na druhej strane (neviem či niečo predávaš, len podľa reakcií tuším že äno). Pokiaľ nájdeš niekoho komu som predal JEDINY teraristicky uv zdroj (dokonca akúkoľvek technickú pomôcku v teraristike) tak potom ma môžeš prehlásiť za luhára a dehonestovať. Tie "Arcadie" ktoré som teraz predal aby som doplnil svoju objednávku a tak výrobca na zobral na milosť priamou dodávkou za veľkoobchodné ceny, boli pre akvaristiku. Ešte myslím som predal kolo roku 1998 nejaké vykurovacie telesá aj osvetlenie, tak to radšej ohraničíme týmto milléniom. Kto teda môže mať postranné úmysly?

Zatiaľ všetky údaje ktoré sú verejne dostupné potvrdzujú to čo tvrdím ja (nielen údaje od výrobcu ale aj nezávislé merania a vyjadrenia). Takisto som mal v prevádzke D3 (nie D3+) ktoré ukazovali veľmi dobré hodnoty. Môžem sa mýliť? Samozrejme. Okrem toho je tisíc možností (blbá várka, zmenený výrobný postup, fabrika, šetrenie, zaplatené falošné merania) ako sa mohlo stať dokonca aj to že niečo čo bolo včera kvalitné, dnes je nanič, a to čo je nové je nanič od začiatku. V rámci šetrenia v ekonomickej kríze to často ide týmto smerom.

Pokiaľ ovšem máš nejaké nepublikované výsledky renomovaného nezávislého povedzme "testovacieho laboratória" (ku ktorým ostatní nemajú prístup) a na základe toho prehlásiš že si pletiem hrušky s jablkami a nerozumiem sa do toho a netreba ma brať vážne, tak nehnevaj sa, to je neospravedlniteľné hochštaplerstvo. Jednoducho bolo treba napísať že máš údaje ktoré zatiaľ nemôžeš okamžite zverejniť a ktoré svedčia o opaku. Nemôžeš na ich základe ma obviňovať ani z nevedomosti, ani zo zištných úmyslov. Co myslíš, prečo to Baines ešte nezverejnila? Zrejme to asi tiež chce preveriť. Možno sa obrátila na výrobcu, ten sa určite má tiež právo brániť, mohlo ísť o nepodarenú šaržu, nekonzistentné alebo nekomparoveteľné výsledky atp. Potom až (ak) to bude publikované budeš môcť povedať že som sa mýlil ale nie že nemám o problematike šajnu. Nie som neznámy zasran, som renomovaný odborník medzinárodného rangu minimálne v dvoch nezávislých úzkych oblastiach(jednou sa živím, v druhej pre zábavu publikujem - viem taxonómia dnes nie je smer ktorý by niekoho zaujíma a je to spôsob ako míňať, nie zarobiť) ale nikdy som sa takto pohřdavo k nikomu nesprával a aj pokiaľ niekto tvrdil zdanlivé absurdity, najprv som porozmýšľal a rozdiskutoval či na nich niečo nemôže byť (každý objav v prvom okamihu vyzerá ako nezmysel pretože protirečí doterajšiemu poznaniu). Pokiaľ sa ukázalo že je to nesprávne, spochybnil som teóriu alebo merania, nie osobu ktorá to predniesla. Ty na to dlabeš, čo už, každý sme nejaký.

Predsa len si idem objednať ten UV meter a premerám to sám. To že D3+ je marketing hype a v skutočnosti má rovnakú emisiu ako D3 by som sa v dnešnom svete ani nečudoval (cena je ale rovnaká takže jediným cieľom by mohla byť snaha o zvýšenie predaja väčším sortimentom, nie zisku na výrobok). Záleží mi na tom aby zvieratá mali všetko potrebné (D3 pre horské druhy chameleónov funguje perfektne, to je čo môžem trvdiť s určitosťou. Netvrdím že by nefungoval výrobok iného výrobcu, ale nemôžem ich variť vysokovýhrevným metalhalogenidom). Pokiaľ sa niečo "pokazilo", alebo to nestačí pre UV náročnejšie druhy a výrobca aj testujúci zavádzajú teratistov, chcem to vedieť ako prvý aby na základe nesprávnych/neúplných informácíí som zbytočne neodpísal zvieratá. Čiže akonáhle niečo objektívne zistím dám vedieť aj keď nie už tu. Ešľte raz opakujem, nie som ani výrobca ani predajca Arcadia výrobkov, len ich spokojný užívateľ. Každý nový poznatok o nich na zaujíma kvôli mojim zvieratám.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny