Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem vytápění cvrčkárny?

Nedávno jsem rozšířil cvrčkárnu a nyní má tři patra. Vytápení mám jen ve spodním patře topným kabelem zalitým pod dlaždičkama. Jenže tři patra už asi kabel jen dole neutáhne. Další dvě patra tvoří hliníkové trubky viz foto. Napadlo mě nějak zavést topný kabel do těchto trubek,což je dobré, že bude vytápět dna boxů. Nebo jednoduše přilepit topnou folii na stěnu cvrčkárny. Pouze nedokážu určit jaké řešení bude nejlepší. Topný kabel veden trubkami?? nebo jedna folie na zadní stěně??? či folie na každé boční stěně??? A ještě jeden dotaz nebude už lepší na tuto výšku (1m) zapojit dovnitř větráček, aby teplý vzduch cirkuloval a teploty dole a nahoře nebyly příliš rozdílné???

Předmět Autor Datum
Asi je někde chyba ale tu fotku tady nevidím :-) Bez fotky si to nedokážu úplně přesně představit, a…
Sikora 03.09.2012 16:20
Sikora
ježiš to jsem kus vola zapomněl jsem tam tu fotku přidat :-/ tak tady je snad je to pochopitelné z f…
blevil 03.09.2012 17:05
blevil
No pěkně to máš vyřešeno ;-) Líbí se mi to. Můj názor je, že budeš muset přidat ty t.kabely ale před…
Sikora 04.09.2012 14:13
Sikora
právě, že pokud bych měl dávat vytápění na boky, nebo zadní stěnu určitě raději použiju folii, jsou…
blevil 04.09.2012 21:42
blevil
Ja bych zase ten kabel klidne volne protah tema trubkama. Hlinik vede teplo velice dobre, takze na n…
Jaffata 04.09.2012 22:07
Jaffata
nevylívej to betonem, ale jen to vysyp jemným pískem ;-), nebo jen volnej kabel
Uroboros 04.09.2012 22:26
Uroboros
njn původní cvrčkárna byla jen jedno to spodní patro, kde bylo vytápení právě zespodu. Pak sem přidě…
blevil 04.09.2012 22:43
blevil
Zase bude trvat dyl než se ty trubky nahrejou, takže to vyjde na stejno;-) poslední
Pooli 06.09.2012 19:04
Pooli

Asi je někde chyba ale tu fotku tady nevidím :-) Bez fotky si to nedokážu úplně přesně představit, ale než topnou folii bych raději vymyslel kabel (je to nejspíše tím že nemám s fólií žádné zkušenosti. Pokud to nemáš nějak uzavřené tak bych větráček nijak neřešil. Pokud zvolíš vhodný kabel tak se ti odchovna nebude přehřívat ;-) Vedení kabelu v těch trubkách se mi docela líbí. Zkus sem dát tu fotku :-)

ježiš to jsem kus vola zapomněl jsem tam tu fotku přidat :-/ tak tady je snad je to pochopitelné z fotky, dno cvrčkárny je vytápěno kabelem pod dlaždice další dvě patra troří ten trubkovej rám
[http://img228.imageshack.us/img228/2655/2012082911 8.jpg]
jinak cvrčkárna je odizolovaná slabým polystyrenem 1cm a odraznou folií právě proto aby teplo zbytečně neunikalo, dveře do cvrčkárny jsou z akulitu takže je to sice uzavřený, ale dostatečně větraný

No pěkně to máš vyřešeno ;-) Líbí se mi to. Můj názor je, že budeš muset přidat ty t.kabely ale před nastěhováním crvčků vyzkoušet teploty ať je neupečeš :-) Pokud by šly ty kabely protáhnout tak to udělej. Napadle mě ještě možnost připevnit kabely jako hada na boky cvrčkárny, ale nevím jak to bude efektivní. Potom napiš jak si to udělal popř. můžeš udělat i nějakou fotodokumentaci. :-)

právě, že pokud bych měl dávat vytápění na boky, nebo zadní stěnu určitě raději použiju folii, jsou tenké a teplo dávají rovnoměrně po celé ploše. Kabel přeci jenom topí malou plochou. Přemýšlel jsem ty trubky "vylít" betonem nebo lepidlem na dlaždice a do středu natáhnout ten topný kabel, aby to prostě vytvořilo takové topné těleso. Akorát asi bude mnohem jednodušší použít tu folii na stěnu, jenže to bude zas méně efektivní. Vůbec nevím pro co se rozhodnout :-) Jinak teplotu hlídá termostat takže upečení se nebojím :-)

Ja bych zase ten kabel klidne volne protah tema trubkama. Hlinik vede teplo velice dobre, takze na nejaky zalivani betonem bych se vykaslal. Zalezi jak dlouhy kabely mas, ale klidne bych pridal do toho patra jeste dve trubky i pod stredy boxu... Myslim ze uz z principu usychani bobku a cele cirkulace vzduchu ma u cvrcku vetsi smysl vytapeni odspodu, nez z boku... kdyz bys dal folii pdo boxy tak by to zas nebylo tak pekne vzdusny a vetrany jak to mas...

Takze ja bych sel cestou kabelu volne natazenych v trubkach..

njn původní cvrčkárna byla jen jedno to spodní patro, kde bylo vytápení právě zespodu. Pak sem přidělal další patro a po půl roce další, prostě nároky na krmení se stále zvětšujou :-) Zalejvat to tedy nebudu, písek mě nenapadl a je to dobrej nápad asi to tak udělám. Volný kabel se mi moc nechce dávat, ta plná trubka udrží déle teplo a topení se nebude spouštět tak často :-)

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru