Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Demontáž ,,akvária''

Zdravím lidičky, mám takový dotaz. Na jednom skleněném terárku mi prasklo jedno sklo a je mi ho líto vyhodit tak se ptám. Máte někdo nějaký osvědčený postup jak dá rozebrat (rozlepit) skleněný terárium? Nebop je nejlepší vzít žiletku a prostě to sklo zkusit odřížnout???

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
taky záleží na tom, kde a jak to máš prdlý...pokud je to nějaká boční stěna a nezáleží tak na vzhled…
Aurifer 11.09.2012 21:02
Aurifer
Akvárium? Terárium? Z dotazu vůbec není zřetelné, o jaké zařízení jde. Je tak těžké vyjádřit se přes…
RITCHI 12.09.2012 18:17
RITCHI
Tak postup může být u obou stejný, zpravovala jsem takhle 2 křáplá 270 a 500l akvárka jen tím zamázn… poslední
Aurifer 12.09.2012 18:35
Aurifer

taky záleží na tom, kde a jak to máš prdlý...pokud je to nějaká boční stěna a nezáleží tak na vzhledu akvárka, tak se to dá vyřešit i tak, že to zevnitř zamázneš silikonem a zvenčí přelepíš tabulkou skla uříznutou přesně na rozměr a nafest přelepenou přez prasklinu. Jinak samozřejmě vyříznout žiletkou nebo skalpelem a vlepit nové sklo, ale to je pěkná bulhařina.

Akvárium? Terárium? Z dotazu vůbec není zřetelné, o jaké zařízení jde. Je tak těžké vyjádřit se přesně? Pokud jde o terárium, pak bych to neřešil a prasklinu pouze přelepil silikonem, případně "přeplátoval" novým sklem. Ovšem jde-li o akvárium, kde hrozí potopa v domácnosti, pak jednoznačně prasklé sklo vyříznout a vlepit nové. Ale jak píše Auri - bulhařina... :-/

Tak postup může být u obou stejný, zpravovala jsem takhle 2 křáplá 270 a 500l akvárka jen tím zamáznutím zevnitř a festovním přeplátováním zvenčí, páč nebylo kam dát ryby a potřebovala jsem to rychle vyřešit. Akorát jsem pak akvárka otočila "zadkama" dopředu, aby ty přelepené praskliny byly vzadu. A obě zalátaná akvárka pak normálně fungovala ještě řadu let bez tečení, až do stěhování kdy jsem musela akvária zrušit. Jinak přelepených terárek mám doma hafo, tam je to celkem jedno...ono se to dá z nouze přelepit i jenom takovou tou "neprůstřelnou" fólií na okna, pokud se s tím člověk nechce sejřit a má to mít spíše funkční charakter.
JInak já v současnosti už spravuju vyříznutím skla a vsazením nového akorát dráž zařízené exoterry, na ostatní peču, páč to sejření s tim se mi nevyplatí.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru