Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem vyprazdnování

Pokud ta legošice jen leží - snižte na vyhřívacím místě(pokud je to tam, kde leží) teplotu než je obvyklé, protože pokud to zvíře leží celej den pod lampou, bude hodně dehydratované - klidně ji několikrát denně vykoupejte v teplý (jako na mimino) vodě, ta mj. i stimuluje zvíře k vylučování (ale jak psal Y Draig, když nemá co, to hovno těžko udělá). Aby nebyla ve stresu, koupil bych aspoň tu nejlevnější dětskou vaničku pro kojence a koupal ji přímo v tom teráriu, nebo jestli tam máte bazének, tak supr, ale vodu určo teplou, aby tam mohla ležet déle.

Dal bych do mixéru celý banán, nějaké listy (pampelišky atp.), vodu, probiotika (v lékárně se dá koupit enterol), možná trochu sušených pivovarských kvasnic (nebo pangamin) a vápník - v lékárně buď glukonát kalcia nebo calcium chloratum, ale můžete tam rozpustit i krmný vápenec nebo Plastin, ale ve formě uhličitanu to je hůře stravitelné a tím se to i dostává pomaleji do krve.
Dělali jí krevní testy krz ledviny - takže asi calcium, fosfor a bílý krvinky krz infekci, jaký měla hodnoty? máte to ve zprávě od tech doktorů? Ty močový kameny byly z urátů nebo vápennýho původu, nevíte? Dostala nějaký léky (milurit? nějaký ATB?).
Namixovat to celý, aby to šlo natáhnout do stříkačky a tím ji krmit, zbytek dát do lednice a vždycky ohřát, bude to chtít několikrát denn v menším množství a opatrně jí to stříkat do tlamy za jazyk (tlamu nejlíp otevřete zatažením za lalok), nesmíte to tam chrstnout rychle aby to ještě nevdechla, taky podle velikosti stříkačky. Aby si nevylámala zbytečně zuby, na tu stříkačku jde nasadit akvarijní hadičku na vzduchování, ale BACHA aby to z tý stříkačky neztáhla a nespolkla i tu hadičku.
Když se dostanou z absolutních sraček do dobrých podmínek, tak u nich právě tyhle věci začnou totálně bujet a jde to dost rychle no... každopádně ty zvířata jsou houževnatý jaxviňa a kolikrát je fakt překvapivý, z čeho se dokážou dostat... ale uro-problémy to je děsnej průser, to většinou znamená konec :(, aniž bych Vás chtěl nějak odrazovat, kde je hranice mezi léčením a pak už zbytečným trápením netuším, protože jsem toho leguána neviděl, spíše tedy nechoval a i kdyby ano, ani tak bych si možná jistej nebyl.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny