Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Nastydlá myš

Vážení kolegové,
mám takový problém s jednou myší v chovné skupince. Začala pšikat a má velmi naježenou srst. Myslíte, že se jedná o běžné nachlazení? Ostatní myši ve skupince jsou v pořádku a ostatní skupiny také. Myši jsou v samostatné místnosti, kde občas větrám, ale průvan nemají. Bojím se hlavně aby se nejednalo o infekční katar dýchacích cest.
Myš jsem zatím oddělila, normálně žere a pije a myje se. Kdyby nejedla už s ní švihnu, ale zatím se mi nezdá, že je na tom zle. Myslíte, že pomůže podaní nějakých vitamínů? nemá někdo zkušenosti s nachlazenou myší?
Docela mě vytačí napaječky, co u nich mám, jak na nich myši v noci rajtujou tak si je skoro cele vybryndají a pak tam mají mokro, takže některým musím ob den měnit podestýlku, mohlo by to být z toho?
Moc všem děkuji za pomoc.

Předmět Autor Datum
Že by nachladla 1 myš je nepravděpodobné, to by nachladly všechny. Spíš se ti tam rozjíždí nějaká re…
Aurifer 21.09.2012 16:00
Aurifer
Děkuju cenná je jako všechny ostatní;-), atb asi myšce dávat nebudu, takže zkrmit, moc děkuji poslední
lucjana 21.09.2012 16:05
lucjana

Že by nachladla 1 myš je nepravděpodobné, to by nachladly všechny. Spíš se ti tam rozjíždí nějaká respiračka, kterou odnesl nejslabší jedinec...ostatní to můžou uchodit naprosto bez následků ,nebo to dostanou pozdějc. U toho postiženého zvířete by asi zabrala antibiotika, ale pokud to není nějaké zvlášť cenné zvíře, tak se to nevyplatí. Napadenou myš prostě zkrm a je to.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru