Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Brachypelma boehmei- začátečnické rady

Jen ještě k tomu krmení - pokud o cvrčka neprojeví nějakou dobu zájem, pryč s ním. Jsou to docela potvory a mají silná kusadla...mohou pavoukovi ublížit.
A až jej jednou přistihneš, že nehybně leží na zádech, nožičky ve vzduchu, není třeba se ničeho bát (když pavoukovi něco je, má spíše sklony skládat nohy pod tělo)...a hlavně ho/ji nerušit. Bude svlékat kůži. Nejdříve potom bude bílý, měkký a zranitelný. Další krmení může dostat, až se mu vrátí barva a začne se chovat aktivně.
Pro svlékání potřebují vhodnou vlhkost, aby mu třeba neuvízla noha ve staré kůži. Ale pokud už leží na zádech, vodu přímo na něj nešplíchej :)
Brachypelmy celkově jsou vcelku nenároční, klidní pavouci. Je možné je zvyknout na ruku, ale osobně to nedělám...pavouci z toho nic nemají. Jsou to velice mírumilovní tvorové (pokud zrovna není řeč o svačině), kterým nejlépe svědčí klid.

Jestli je hodně maličký, je prakticky nemožné určit s jistotou pohlaví. Od určitého věku je to možné podle několika rysů odhadnout, ale to už musíš vědět, kam se dívat a mít srovnání. Pokud nemáš v úmyslu je množit, pohlaví pavouka pro Tebe bude mít význam především vzhledem k délce života pavouka - samec po dosažení dospělosti málokdy žije déle, než rok. Samice mají sklony dožít se 15-20 let, někdy i více.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny