Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Zákazy a jiné byrokratické překážky v chovech.

Zdravím.
Rozhodl jsem se to napsat zde, než do novinek a navázat tak na snažení některých z nás o boj proti legislativním zásahům.
Udělal jsem menší soukromý průzkum a podělím se o výsledky.
Takže ptal jsem se svého veterináře a ten mi sdělil, že komoru sice mají, ale jsou tu od toho, aby zvířatům zajistili kvalitní péči. Legislativa je tolik nezajímá a téma nesledují, sledovat nebudou a žádné kroky nepodniknout. Nicméně mi taky řekl, že tyhle zákony nemají hlavu a patu, jsou tlačení hrstkou finančně zaopatřených radikálních bláznu a nemyslí si, že by to prošlo. A hlavně by to mělo být projednáváno zcela veřejně a ne za zavřenými dveřmi.
Prý boj proti legislativě je jen a jen na chovatelských spolcích.
Ptal jsem se i v Zoo Ostrava, a tam mi prakticky řekli to samé, nesledují, jednat nebudou a nepřipadá jim to, že by to mohlo projít.
Ptal jsem se i v Akademii věd ČR a tam mi ve zvěřinci řekli, že taktéž to jde mimo ně, nicméně si myslí, že k zákazům nedojde, jen k zpřísnění chovu a větší kontrole.
Mluvil jsem i s lidmi okolo pavouků co mají sem tam nějaké vazby. No samozřejmě nic nechystají, jen to sledují. Myslí si, že u nás a v německu díky široké věděcké základně nemůže nic takového projít.
Jinak přítelkyně od bratra studuje na zemědělské univerzitě v Praze obor kynologie a tam je to dost pozorně sledováno a hodně se o tom mluví, resp. jen o psech.
Shrnuto a podrtženo, máme chovateslké spolky, jenže jsou menší a často o ničem neví a jsou neorganizované. Nikdo nad námi chovateli čehokoliv ochranou ruku nebude držet a ani nás nepodpoří.
Tedy nikdo nic neudělá a jen doufá, že ono se to nějak vyřeší, ale časem se určitě nevyřeší. Zatím těžíme z Německa, ale i to může padnout, nebo se najde někdo kdo se nechá inspirovat jinde.
Zkoušel jsem mluvit i z kamarády, kteří nic nechovají, nebo mají nějakého psa, křečka či kočku. Musím říct, že se mi je přesvědčit nepodařilo. Řekli mi, proč by se měli zajímat o podpořit něco, co je nepálí. Že já bych taky nebreček, kdyby mu umřel někdo blízký. Takže můžem říct, že široká veřejnost nás nepodpoří, pač nás nepochopí, nebo to nebude v jejim zosobním zájmu.
Mluvilo si o dokumentu, jenže pokud jej budem financovat sami, tak podle ceníku pana Bálka se asi nesložíme, pokud to budou dělat studenti, tak může být výsledek opačný, takže buď námět třeba vypracuje na vlastní náklady pan Bálek, nebo si sesmolíme něco sami. Další věc je, že ho nemáme jdistribuci, takže to může skončit jen na youtube apod.
Můžem založit spolek který bude zastřešovat ostatní chovatelské spolky, ať pejskaře, rybičkáře, papouškáře, hadaře a podobně. Ale tady tohle by chtělo penize, někoho kdo v tom umí chodit a obávám se, že nemusíme najít podporu ani mezi chovateli.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny