Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Zákazy a jiné byrokratické překážky v chovech.

To je právě o tom, co jsem psal, když jsem krotil ten optimismus s aktivizováním občanů, kterých se to přímo netýká...

Můžem založit spolek který bude zastřešovat ostatní chovatelské spolky, ať pejskaře, rybičkáře, papouškáře, hadaře a podobně. Ale tady tohle by chtělo penize, někoho kdo v tom umí chodit a obávám se, že nemusíme najít podporu ani mezi chovateli.
Takovej spolek už existuje. Je to Český svaz chovatelů. Nějaká základní organizace je skoro v každý větší vesnici nebo malým městě. Organizace jako taková má i nějaký zahraniční vazby, dostávají i nějaké příspěvky z obecních úřadů. Už jsem to tady jednou psal, že nevím jak moc jim to funguje, ale teraristickou odnož maj taky, ovšem většinou jsou to spíš chovatelé drůbeže, králíků, papoušků apod. Ale letos, když byla u nás výstava, poslal za mnou kamarád co chová holuby nějakýho jejich šéfa, kterej byl nadšenej myšlenkou vystavovat i nějaký plazy. Už mi tam ukazoval kde by mohly stát expoziční terárka a že by na to šly asi získat i nějaký prachy. Prej dokonce když by v organizaci byli 3 chovatelé plazů, může se založit teraristický odbor.
Vzhledem k tomu, že to na mě působí spíš tak, že členama jsou spíš starší chovatelé, určitě by se přílivu nových členů nebránili a možná by se s takovou organizací dalo i něco podniknout...

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny