Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Zákazy a jiné byrokratické překážky v chovech.

Jenom bordel dělají a nepřinesli nic, než další byrokracii. Jako bychom neměli dost svých papalášů. Spíše si říkám, že by to chtělo změnu přesně obráceným směrem. Dvou světů na téma "šlechta" a "plebs"(které mění jména každou chvíli...snad v něčí naději, že si toho lidé nevšimnou) už jsme si užívali dostatečně dlouho. Za posledních dvacet let se společnost zásadním způsobem rozvinula a otevřela. Jen systém vedení a infrastruktury zůstal víceméně stejný. Trhliny se v tom objevují už delší dobu, ale někdo se holt nechce vzdát svého zlatého křesla., tak horečnatě opravují stylem: "Máme v lodi díru, rychle urvěte plachtu a zacpěte ji. Kormidlo upadlo? Stěžeň dolů, rozřezat, vyrobit nové!"
Časy, kdy jeden člověk dokázal pojmout vědění celé své doby, jsou dávno pryč...a když k tomu došlo, styl vlády a vedení zemí se rychle změnil a přizpůsobil nové situaci. Dnes už jeden člověk nedokáže pojmout ani informace o vzhledu a tvaru společnosti, každý obor, ve všech významech slova, má hromadu podoborů a ty ještě své specialisty na jejich jednotlivé odnože. A to všechno má vést hromada trotlů nahoře, kteří nemají ani páru o tom, jak funguje byť jediný z nich? V době, kdy funguje svoboda slova a rovnost názorů mají zákonitě, nevyhnutelně největší moc ti, kteří svá slova dokáží dostat k co největšímu množství uší. Tedy ti, kteří si mohou dovolit zaplatit média a gigantické reklamní kampaně. Oligarchie hadr.
Určovat pravidla ohledně specifických věcí ve společnosti by měli znalí, studovaní a zkušení zástupci jednotlivých oborů...pro ty obory, v nichž se vyznají. Po konzultaci s dostatkem zasvěcených. Opravdu nevidím smysl v tom, aby nějaký inženýr, který v životě neviděl slepici (kromě té zatavené v igelitu), určoval pravidla ohledně chovu exotického ptactva, či čehokoli jiného...
Už jen ten dluh EU je něco famózního. Mýlím se, nebo je skutečně největší na světě?

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny