Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Želvy: samice T.h. a samec T.g. dohromady

Různě na netu jsem našel příspěvky, že se rozhodně nemají míchat druhy ani pohlaví. Ale v případě, že by samec řecké želvy (4 roky) a samice zelenavé (9 let) spolu žili spokojeně bez napadání, je podle vás nutné je oddělovat? Díky za názory!

loading...
Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Nemůžu úplně odpovědět, protože greky nemám, o karanténě mluvit nebudem, to měla být samozřejmost, a…
zelvacek2 26.10.2012 22:25
zelvacek2
Testudo graeca a testudo hermanni spolu byt mohou. Moje osobni zkusenost a zkusenost dlouhodobych ch…
JířaPl. 15.11.2012 13:34
JířaPl.
Je pravda, že publikované údaje jsou o křížencích Testudo (graeca) ibera a Testudo marginata případn… poslední
Petr60zelv 15.11.2012 14:50
Petr60zelv

Nemůžu úplně odpovědět, protože greky nemám, o karanténě mluvit nebudem, to měla být samozřejmost, ale teď už asi pozdě. Jen mám celá léta ve výběhu hermanky a marginaty a nikdy se mi nekřížily, přesně ty kluci ví, na koho mají vlézt a na koho ne. Ovšem je pravda, že jich je víc. Kdyby byla jediná samice, nevím, nevím... Jakpak bychom se asi zachovali na pustým ostrově s jedinou ženskou :-D ?

Testudo graeca a testudo hermanni spolu byt mohou. Moje osobni zkusenost a zkusenost dlouhodobych chovatelu,ktere znam. Pokud by jste znali chovani obou druhu,nepisete ze ne. Graeca a hermanni se nepari. Takze o krizencich nemuze byt rec. Nerikam ze 100pro,ale pravdepodobnost je velmi mala a pokud jsou je to opravdu vzacnost.:-)

Je pravda, že publikované údaje jsou o křížencích Testudo (graeca) ibera a Testudo marginata případně Testudo horsfieldii a Testudo hermanni boetgeri, kříženec Testudo (graeca) ibera a Testudo hermanni boetgeri, ještě nebyl zdokumentován v literatuře, ale to tak docela nevylučuje možnost jejich vzniku. Pokud by to byla některá severoafrická želva z komplexu Testudo graeca, ať už graeca graeca, cyrenikae nebo nabeulensis, nedoporučoval bych jejich kombinaci mimo jiné i z důvodu přenosu patogenů, proti kterým se severoafrické neumějí dostatečně bránit a mohou být smrtící. Obecně se kombinace druhů moc nedoporučují, pokud nemá být účelem velké "biotopové" terárium, jaká se dělají pro zoologické zahrady.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru

loading...