Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Bulteriér zachráněný z množírny potřebuje pomoc

No já jen doplním, že případ "malé dítě bez dozoru" není pak vina psa, ale "majitelů dítěte". Tohle je donekonečna omýlaná písnička, kdy se na psa, bez ohledu na jeho zkušenosti z jeho vlastní historie, pohnuté zkušenosti s lidmi, dětmi, nebo třeba útulkem, následně svalí vina. Psi nejsou od toho, aby děti automaticky tolerovali, to že to většina dělá je tak nějak na nich, resp. jejich toleranci, benevolenci, v případě některých fen i takové fiktivní adopci. Každopádně pes a dítě o samotě dohromady nepatří i kdyby to byl maltéz.
Pes se zmiňovanou minulostí (bez ohledu na plemeno) patří do rukou zkušenému člověku, který zase nemá dle mě důvod, brát si do své smečky, nebo kennelu takové problémové zvíře, pokud se tím přímo neživí. Pokud se novému zájemci na rovinu uvedou veškeré informace, jež tu padly, stejně o něj bude mít zájem maximálně někdo se zkušeností s obdobně problémovými psy, protože jakýkoliv člověk, který chce bulteriera "zadara", s díky takového psa odmítne. Osobně bych to směřoval někam tam, kde se někdo zabývá převýchovou psů s jejich následnou adopcí pod dozorem. Podotýkám, že teď nemám na mysli "psího psychologa" na D, to už fakt radši tu injekci. Zkuste Bull v nouzi (http://www.bull-v-nouzi.estranky.cz/), kontakt mají na stránkách. Mohl by se někdo takový najít, nebo ozvat.
Ps: o "kryplení" pitů stafordy a jejich následnou výchovu, pokud je zanedbávaná, by se dalo napsat celé statě. Pro historii APBT v čistém pojetí není nic horšího, než tohle nesmyslné a bezmyšlenkovité křížení (což je u laiků vždy - jediný záměr je na 99%, aby "Pája měla ňuňátka, pže je to sladký" nebo něco obdobného) a následné rozdávání takových štěňat zadarmo nebo prodej za flašku rumu. Díky těmto psům, pokud jsou špatně vychovaní, vedení, nebo ať už to nazveme jakkoliv, mívají skuteční APBT pověst jakou mají. Omluva za OT

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny