Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Bulteriér zachráněný z množírny potřebuje pomoc

Omlouvám se za offtopic, na tomhle mi strašně záleží a jako terarista vím, že máte stejně jako já rádi i ostatní zvířata včetně psů. Proto Vás prosím o pomoc..

Prosím vás, neznáte někoho, kdo by byl ochotný a schopný se ujmout bulteriéra?

Je to dvouletá fenka, která byla před nedávnem zachráněná z nějaké slovenské množírny (už měla 3x štěňata). Je potřeba ji socializovat a vychovat. Ti, co ji zachránili, mají už jednu bulteriérku vlastní (dobře vychovanou, můžu potvrdit) a ta nová se k ní zkouší chovat teritoriálně. Vzhledem k tomu, že mají malý byt, nemůžou té nové dát dostatečnou péči (musejí je držet odděleně).

Prosím, pokud víte o někom, kdo by ji chtěl, případně pokud víte o někom, kdo by mohl vědět o někom jiném, napište. Bojím se, že ten pes by se z útulku nedostal živý.

Děkuji za jakoukoli pomoc.

Předmět Autor Datum
Posouvám nahoru, pro ty, co dorazili z práce..
werča 22.10.2012 20:32
werča
Zdravím, pochybuju, že si někdo vezme nevychovaného dvouletého bulíka.. Není to moc sranda ho něco n…
Pooli 22.10.2012 21:20
Pooli
To není, no... Ale bylo by mi strašně líto, kdyby to, co pro ni ti známí udělali, přišlo vniveč. Věř…
werča 22.10.2012 21:29
werča
A jak víte, že by se z útulku nedostala živá?
Taria 22.10.2012 21:31
Taria
Neumím si představit, že by u nás byly takové útulky, které by přijali psa, bulteriéra, co je ho pot…
werča 22.10.2012 21:45
werča
Tohle plemeno je bez patřičných skills špatně vychovatelné i jako štěně. Podle mě to je ztracený pří…
Eternal_suffering 23.10.2012 12:28
Eternal_suffering
hele a to já bych si ji zase ráda vzala, nemít už 1 čubu venku a v bytě 2 kočky.
Aurifer 23.10.2012 12:42
Aurifer
Vidím to podobně, vím, že to směřuje k utracení, ale nemůžu to nechat jen tak, musím to zkusit.
werča 23.10.2012 12:45
werča
My bychom ji taky brali - jenže pes a dvě kočky a blíže nespecifikovaný počet zvířat tomu moc nenahr…
Y Draig Goch 23.10.2012 17:55
Y Draig Goch
Právě- on se dá zvládnout každý pes, i zkažený nebo nevychovaný. Ale musí ho dostat zkušený člověk a…
Aurifer 23.10.2012 18:20
Aurifer
já rozhodně neříkám, že to nejde. Bylo by skvělé, kdyby se našel někdo, kdo by se tomu psovi mohl sp…
Anička42 23.10.2012 21:40
Anička42
No já jen doplním, že případ "malé dítě bez dozoru" není pak vina psa, ale "majitelů dítěte". Tohle…
Epanterias 23.10.2012 22:27
Epanterias
Díky za odkaz. Prý se jedna slečna asi před týdnem o toho psa přihlásila, po hodině co si ho odvezla…
werča 23.10.2012 23:48
werča
já v žádnym případě neříkám, že je to vina psů - za psa má vždy zodpovídat majitel a svalovat vinu n…
Anička42 23.10.2012 23:59
Anička42
Tak já to také nebral jako poukaz na Tebe, jen tuhle větu slýchám často a jsem na ní alergický, prot…
Epanterias 24.10.2012 20:33
Epanterias
Stoprocentně souhlasím, taky jsem na to alergická (babička má pudla a je dost konzervativní takže se…
werča 24.10.2012 20:47
werča
K tomu co se děje na Slovensku díky letošním hlavním dvěma případům (ast a kavkaz) se ani vyjadřovat…
Epanterias 24.10.2012 21:13
Epanterias
Jsem si jistá, že pes se dostal do správných rukou, které umí bez emocí rozhodnout, co je pro psa a…
werča 25.10.2012 00:09
werča
Upřímně, já bych na svého psa pokud spí (nebo taky žere) nesáhla bez toho, abych ho předem upozornil…
Aurifer 23.10.2012 23:40
Aurifer
Ahoj, takže se ozývám ohledně bulteriérky, na kterou jsem se ptala v původním dotazu. Koho by to z…
werča 05.05.2013 18:44
werča
Tak že by happy end? To by bylo dobře. Ač jsem nekomentoval, viděl jsem to bledě. poslední
Jan Kolář 06.05.2013 09:20
Jan Kolář

To není, no... Ale bylo by mi strašně líto, kdyby to, co pro ni ti známí udělali, přišlo vniveč. Věřím, že kdyby měli dost prostoru, psa si nechají a povede se jim s ním něco udělat.
Doufám, že by se mohl najít třeba někdo, kdo je ochotný pro zvířata udělat to co oni. Z útulku by se asi fenka nedostala živá..

Neumím si představit, že by u nás byly takové útulky, které by přijali psa, bulteriéra, co je ho potřeba naučit obyčejné věci jako vodítko, chození po schodech a další podobné a pak ho umístili aniž by pes byl vrácen.. Proto si myslím, že útulek by pro něj asi byl konec. Podle mě je třeba aby šel pes k někomu domů.

Tohle plemeno je bez patřičných skills špatně vychovatelné i jako štěně. Podle mě to je ztracený případ. Zní to drsně, ale já bych mu tu uspávací injekci dopřál, než někomu ublíží, ikdyž za to nemůže. Měl jsem pit/staf napůl s ex a vím co dokáže nevychovanej a potenciálně nebezpečnej pes. Tohle si málokdo veme na hrb, spíš nikdo...

My bychom ji taky brali - jenže pes a dvě kočky a blíže nespecifikovaný počet zvířat tomu moc nenahrávají... určitě by se dala srovnat, i když co vím čuby jsou vždycky tvrdší než psi. Samozřejmě, jak podotýkáš, jen někým kdo ví, jak se psem zacházet. Aby reagoval v případě akutní potřeby. Měli jsme kdysi na starost týranou čubu dobrmana, páníček jí zlomil nohu a nechal to srůst beze všeho... byla nakonec super, reagovala na svou pozici ve smečce - dokud neviděla chlapa s plnovousem. To dokázala vyděsit i mě. Rozhodnutí jasné - ve městě být nemůže. Šla na samotu na zahradu, k myslivci s bohatými zkušenostmi a dožila si tam bez větších problémů - a i jí hrozilo utracení.

Právě- on se dá zvládnout každý pes, i zkažený nebo nevychovaný. Ale musí ho dostat zkušený člověk a jde to jenom do určitých podmínek. Což nemít vlastní zvířata, s kterýma by to zřejmě neklaplo (- nevím jak ta borďanda, ta nikdy s jinými psy potíže neměla, ale u koček by to asi bylo jasné) Tak bych do ní šla. Ono co se týče těch čubin, tak tam je to o tom, že pro psy je nepřirozené mít ve smečce víc dospělých fen, proto se dospělé čuby často vzájemně nesnáší. Ikdyž je to hodně individuální. Některé čuby se vzájemně snesou, ale psi se po ujasnění hierarchie většinou snesou.

já rozhodně neříkám, že to nejde. Bylo by skvělé, kdyby se našel někdo, kdo by se tomu psovi mohl správně, kvalitně a naplno věnovat ... ale když takových lidí je strašně málo, práce, malé děti, jiná zvířata ... A i když se takový člověk najde, nikdy si nemůže být jistý, na co si ten pes vzpomene při triviální činosti. Jeden příklad za všechny. Známý si vzal týraného vlkodava - neříkám, že to byl 100% psovod, ale poskytl psovi skvělý domov. Všechno ok, nikdy žádnej problém. Jednou na vlkodava nešťastně šáhnul ve spánku (jako už mnohokrát) a pes vyskočil a šel mu po krku - dokud si neuvědomil, co se dějě (ale to už byl zakouslej do ruky před krkem). Pes to nechtěl udělat, ale prostě si rozespalej vzpoměl na něco ze svého smutnějšího života a než si uvědomil, co se stalo, už tekla krev. A to vlkodav je absolutně mírnej splachovací pes, kterýho nedonutíte vrčet ani na cvičáku (nadsázka).
Proto se bojím, že si málokdo dovolí vzít dvouletého asociálního bulíka. A raději, než ho dát někomu, kdo ho bude chtít "zachránit", a špatně to dopadlo (třeba malé dítě bez dozoru), dala bych mu tu injekci a ukončila trápení. Tole vidím jako velký hazard, který málokdo vhodný bude chtít podstoupit. A dát ho do útulku je opravdu naprosto zbytečné.
Toť můj názor.

No já jen doplním, že případ "malé dítě bez dozoru" není pak vina psa, ale "majitelů dítěte". Tohle je donekonečna omýlaná písnička, kdy se na psa, bez ohledu na jeho zkušenosti z jeho vlastní historie, pohnuté zkušenosti s lidmi, dětmi, nebo třeba útulkem, následně svalí vina. Psi nejsou od toho, aby děti automaticky tolerovali, to že to většina dělá je tak nějak na nich, resp. jejich toleranci, benevolenci, v případě některých fen i takové fiktivní adopci. Každopádně pes a dítě o samotě dohromady nepatří i kdyby to byl maltéz.
Pes se zmiňovanou minulostí (bez ohledu na plemeno) patří do rukou zkušenému člověku, který zase nemá dle mě důvod, brát si do své smečky, nebo kennelu takové problémové zvíře, pokud se tím přímo neživí. Pokud se novému zájemci na rovinu uvedou veškeré informace, jež tu padly, stejně o něj bude mít zájem maximálně někdo se zkušeností s obdobně problémovými psy, protože jakýkoliv člověk, který chce bulteriera "zadara", s díky takového psa odmítne. Osobně bych to směřoval někam tam, kde se někdo zabývá převýchovou psů s jejich následnou adopcí pod dozorem. Podotýkám, že teď nemám na mysli "psího psychologa" na D, to už fakt radši tu injekci. Zkuste Bull v nouzi (www.bull-v-nouzi.estranky.cz), kontakt mají na stránkách. Mohl by se někdo takový najít, nebo ozvat.
Ps: o "kryplení" pitů stafordy a jejich následnou výchovu, pokud je zanedbávaná, by se dalo napsat celé statě. Pro historii APBT v čistém pojetí není nic horšího, než tohle nesmyslné a bezmyšlenkovité křížení (což je u laiků vždy - jediný záměr je na 99%, aby "Pája měla ňuňátka, pže je to sladký" nebo něco obdobného) a následné rozdávání takových štěňat zadarmo nebo prodej za flašku rumu. Díky těmto psům, pokud jsou špatně vychovaní, vedení, nebo ať už to nazveme jakkoliv, mívají skuteční APBT pověst jakou mají. Omluva za OT

Díky za odkaz.
Prý se jedna slečna asi před týdnem o toho psa přihlásila, po hodině co si ho odvezla, už volala, že pes zavrčel na jejího otce (...?!$#&). Pak ještě párkrát volala a ten známý už to nevydržel a vzal si ji zpátky. Toho se snad děsím nejvíc, že by se jí mohl ujmout někdo takový, nedejbože kdyby ji někomu takovému dali v útulku... Taková blbka co chce bulla kvůli tomu že je to "cool", tý bych fakt jednu vrazila..

Tenhle pes měl tu smůlu, že se nejspíš už v množírně narodil, takže nic jiného ani nezažil (prý ho učili scházet ze schodů a procházet dveřmi..). Ale zodpovědný člověk toho psa prostě nemůže jen tak někomu svěřit. Jedni takoví zodpovědní lidé ho z toho prostředí zachránili a moc dobře si uvědomují, jak to asi skončí. Ale vzdát to rovnou? To přece nejde tomu psovi udělat..

já v žádnym případě neříkám, že je to vina psů - za psa má vždy zodpovídat majitel a svalovat vinu na zvíře je hloupé. Ale jde o to, že dítě člověk neuhlídá na 100% a mít takového s prominutím labilního (rozumněj nevyzpytatelného díky nevhodným podmínkám) psa je prostě hazard, který si málokdo dovolí. Na dítě jsem podotýkala proto, že děti má, nebo chce většina obyvatel. A i když jsou naučené se psem zacházet, nic prostě není 100%. Jinak s tvým názorem naprosto sohlasím.

Tak já to také nebral jako poukaz na Tebe, jen tuhle větu slýchám často a jsem na ní alergický, protože jsem viděl děti pokousané v obličeji právě od maltézů, jezevčíků a podobných psů a tak vím svoje o nebezpečnosti a s ní související rovnici, že prostě dítě nemá rozum a po psovi to chtít tuplem nelze. A už vůbec po psu s pohnutou minulostí. Jen konstatuji, že pokud někomu zatřepe pes děckem, je to jeho vlastní blbost a k zodpovědnosti mají být hnány odpovědné osoby, co to dovolily. Případů, proč takto někdo přišel k úrazu je bezpočet nejen u nás (solidní je případ usmrcení dvojčat malamutem ze zahraničí, kde to pos*ali rodiče sami). Ber tedy tu poznámku jen jako využití toho, co si nastínila a já doplnil. Ono s prominutím dnes nemá dost lidí na psa, natož na výchovu dítěte a taky je to ve společnosti poznat.

Stoprocentně souhlasím, taky jsem na to alergická (babička má pudla a je dost konzervativní takže se kvůli tomu často hádáme..). Všichni mi tady mluví z duše.
Přídám ještě dva příspěvky ze sousedního Slovenska... Dost šílený věci, nejspíš jste to už četli. Přítel je Slovák a naštěstí se tam vracet nechce. Ale kdyby ano, asi by bylo zle :-)

http://www.sme.sk/c/6503541/dohryzena-zena-psovi-d overovala.html

http://www.sme.sk/c/6544721/zakazane-psie-plemeno- si-lahko-pomylite.html

K tomu co se děje na Slovensku díky letošním hlavním dvěma případům (ast a kavkaz) se ani vyjadřovat nemá cenu. Majitelé obou psů uvědomělí, žádní pitomci, v případě prvním jasná chyba oběti, v druhém se ztěžka vyjadřovat i když se tam taky pochybuje, že pes roztřískal převozní klec jen tak bez důvodu(prošetřováno).
Každopádně případ první se "stafordem" (typicky se dle mého soudu také jako standartní ast nechoval) je jasná ukázka toho, jak se špiní pověst pitů. Mediálně byl tento pes označen (do návratu majitele ze Švýcar) jako pitbul, díky čemuž zase začaly na Slovensku restrikce brojící proti tomuto plemeni. Kavkaz přihřál polívku a teď už je z toho druhé Německo a neví se které plemeno tam zařadit ještě (to s bandogy je vtipné, asi jako chtít určovat co je a co není bullarab, když jsem ťa štěňata sám neodchoval).
I když pro laika je mezi nimi asi stejný rozdíl jako mezi cane corso, bandogem nebo lehčím neapolcem, není to zkrátka dávno to samé(asi jako tvrdit že mě pokousal ovčák, když mi trhal nohu dalmatin)a chování mají jiné.
Nicméně vlákno začalo jinak, nechci sem zavlékat tohle. Za sebe doufám, že se psa ujme někdo rozumný, případně někdo jiný rozumný zhodnotí odpovědně jeho možnosti a případně jej zbaví trápení. Tak jako tak zase na lidskou hloupost doplatí pes.

Jsem si jistá, že pes se dostal do správných rukou, které umí bez emocí rozhodnout, co je pro psa a společnost nejlepší. Odkaz na společnost pro bully jsem předala, ještě dostali odkaz na jeden "tak trochu jiný útulek", kde se snad nějak hlouběji zabývají socializací psa. No uvidím, jak to dopadlo, dám vědět.

Upřímně, já bych na svého psa pokud spí (nebo taky žere) nesáhla bez toho, abych ho předem upozornila, že to hodlám udělat. Páč ohnat se v takových případech (kdy se prostě lekne) může i sebepohodovější pes bez předchozího traumatického škraloupu. Ostatně, šáhnout na mně někdo když spím, tak ji asi chytí taky :-D

Co se týče dětí a psů (jakožto všech ostatních zvířat), tak 100% souhlas s Epanteriasem- dítě a i poslušný dobře socializovaný pes společně- jedině pod dozorem.

Ahoj,

takže se ozývám ohledně bulteriérky, na kterou jsem se ptala v původním dotazu.

Koho by to zajímalo, fenka z množírny našla domov v nějaké rodině (údajně by neměli mít děti a mají jiného psa, se kterým jsou ok, víc o nich nevím) a pravidelně prý navštěvují psího psychologa. Původně do rodiny bulteriérka docházela na návštěvy, aby si tam zvykla. Takže snad se z ní stane v budoucnu spokojený pes...

Každopádně to vypadá, že se o psa postarali lidé, kteří věří, že mu můžou pomoct a nezatratili ho, tudíž snad můžeme čekat happy end. Třeba jsem touto zprávou dneska někomu zlepšila den... :-)

Mějte se krásně, milujte svou zvěř a věřte jí

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru