Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Bulteriér zachráněný z množírny potřebuje pomoc

K tomu co se děje na Slovensku díky letošním hlavním dvěma případům (ast a kavkaz) se ani vyjadřovat nemá cenu. Majitelé obou psů uvědomělí, žádní pitomci, v případě prvním jasná chyba oběti, v druhém se ztěžka vyjadřovat i když se tam taky pochybuje, že pes roztřískal převozní klec jen tak bez důvodu(prošetřováno).
Každopádně případ první se "stafordem" (typicky se dle mého soudu také jako standartní ast nechoval) je jasná ukázka toho, jak se špiní pověst pitů. Mediálně byl tento pes označen (do návratu majitele ze Švýcar) jako pitbul, díky čemuž zase začaly na Slovensku restrikce brojící proti tomuto plemeni. Kavkaz přihřál polívku a teď už je z toho druhé Německo a neví se které plemeno tam zařadit ještě (to s bandogy je vtipné, asi jako chtít určovat co je a co není bullarab, když jsem ťa štěňata sám neodchoval).
I když pro laika je mezi nimi asi stejný rozdíl jako mezi cane corso, bandogem nebo lehčím neapolcem, není to zkrátka dávno to samé(asi jako tvrdit že mě pokousal ovčák, když mi trhal nohu dalmatin)a chování mají jiné.
Nicméně vlákno začalo jinak, nechci sem zavlékat tohle. Za sebe doufám, že se psa ujme někdo rozumný, případně někdo jiný rozumný zhodnotí odpovědně jeho možnosti a případně jej zbaví trápení. Tak jako tak zase na lidskou hloupost doplatí pes.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny