Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Otevírání PETSHOPU

Ak uz idem po nieco do Hammu, Houtenu, alebo ccelkovo niekam dalej, tak nejdem zrejme po gutku alebo gekoncika (aspon nie nejaku beznu formu) a to uz clovek vecsinou nejde na slepo, ale ma to dohodnute.
Tiez to ber tak. Tie raritky niesu raritky len tak pre nic za nic, ci uz sa jedna o zvierata ktore je problem pozhanat, rozmnozit, alebo udrzat. Takze to chce dost vediet a casto aj dost investovat len koli tomu, aby ti vydrzali (kvalitne svetla, pripadne klima, potrava, u niektorych zvierat ani cena importov nieje mala a vydrzi 1 z 10 zvierat). Takze o to budes musiet viac dvihnut cenu samotneho zvierata aby sa ti to vyplatilo....
A pravdu povediac, radsej pojdem 900km do Hammu kde si kupim mozno este nieco dalsie, pokecam z ludmi,pokecam z chovatelom od ktoreho zviera beriem a uvidim toho pomerne dost, ako dam sice len polovicu za cestu, ale pridem do zveraku kde si to iste zviera kupim o polovicu drahsie.

Ono, teoreticky by to bolo mozne nejak udrzat, sam som par krat nad niecim takym rozmyslal, ale nieje to naozaj ziadna prdel. Dnes uz aj mudlovia vedia o burzach (ved kolko ich tam chodi) a radsej kupia guttku na burze za 150kc, ako v zveraku za 800.- aj ked stale sa nejaky blbci najdu.

Ber to tak, ze clovek ktory sa chovu naozaj venuje si urcite pozhana zviera ktore chce lacnejsie ako bude cena v zveraku a v 99% bude koli svojemu vysnivanemu zvieratu ochotny precestovat republiku.
A zase obycajny clovek ktory ma doma guttku pre potesenie ti za raritku (aj ked sa mu pacit bude) neda povedzme 10-15 000kc.

Edit:
Svoje odchovy za hubicku. Ak doma nemas stovky zvierat, tak tie ti obchod proste neuzivia.... Ber len naklady na elektriku pri 15 terarkach a a svieteni 40W ziarovkou 10 hodin denne. Pri rybkach este ohrev vody a filtracia, krmivo, vymena vody.... A samozrejme, sam tam zrejme nebudes, takze nieco budu potrebovat aj zamestnanci.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny